Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ζητά 2,5 εκατομμύρια για να “καρφώσει” φοροφυγάδες

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Οι εφοριακοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους: “έχω λίστα με…

1500 μεγάλους φοροφυγάδες, που έχουν “μαύρους” λογαριασμούς στην Ελβετία”, τους είπε ο άγνωστος από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Όμως για να αποκαλύψει τα στοιχεία τους, ζητά 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πληροφοριοδότης μάλιστα υποστηρίζει ότι οι λογαριασμοί των 5 πρώτων ονομάτων της λίστας, μπορούν να αποφέρουν φορολογικά έσοδα στο κράτος 5 εκατομμύρια ευρώ, διπλάσια δηλαδή από αυτά που ζητά για να “καρφώσει” τους φοροφυγάδες.

Που σκαλώνει η υπόθεση; Η κυβέρνηση φοβάται να “νομιμοποιήσει” ένα προϊόν υποκλοπής-όπως προφανέστατα είναι τα στοιχεία που έχει ο άγνωστος-καταβάλλοντας το “αντίτιμο” των 2,5 εκατομμυρίων.

Το θρίλερ διαδραματίζεται στη Γερμανία, ο κάτοχος της “καυτής” δισκέτας απευθύνθηκε στις αρχές της πόλης Βούπερταλ, αλλά λόγω της σημασίας και της αξίας των αποκαλύψεων, η απόφαση βρίσκεται στα χέρια του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών.

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από 2 χρόνια, οι Γερμανικές αρχές είχαν δώσει σε ιδιοκτήτη ανάλογου αρχείου 5 εκατομμύρια, για μιά λίστα 1500 φοροφυγάδων που είχαν λογαριασμούς στο Λιχτενστάιν. Το όφελος τότε για το γερμανικό δημόσιο ήταν 180 εκατομμύρια από φόρους.

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε