Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν παραιτήθηκε από Υπουργός!

Τι κι αν είναι υπουργός. Η κατηγορία της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας και της ψευδής δήλωσης είναι σοβαρή και το πανεπιστήμιο του πήρε πίσω το… διδακτορικό!
Χωρίς διδακτορικό είναι από χθες ο δηµοφιλής γερµανός υπουργός Αµυνας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενµπεργκ, καθώς το γερµανικό Πανεπιστήµιο Μπαϊρόιτ του αφαίρεσε τον τίτλο του διδάκτορα µε την κατηγορία της κλοπής της πνευµατικής ιδιοκτησίας και της ψευδής δήλωσης σχετικά µε τη σύνταξη της εργασίας πάνω στο Συνταγµατικό ∆ίκαιο.
 
Ο άνθρωπος που ονειρευόταν να διαδεχθεί την Ανγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία και κινδυνεύει τώρα να δει την πολιτική του καριέρα να τερµατίζεται πρόωρα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, απολογήθηκε «από τα βάθη της καρδιάς του».

«Ηµουν τόσο φαντασµένος, που νόµιζα ότι µπορούσα να τετραγωνίσω τον κύκλο», δήλωσε αποδίδοντας το σφάλµα του στο φορτωµένο πρόγραµµά του – κατά τη σύνταξη της διατριβής ήταν επίσης βουλευτής και νέος οικογενειάρχης. Αρνήθηκε ωστόσο οποιαδήποτε κατηγορία λογοκλοπής, επιµένοντας ότι η πράξη του σε καµία περίπτωση δεν ενέχει δόλο. Και παρά τις έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο Τσου Γκούτενµπεργκ κατέστησε σαφές ότι δενσκοπεύει να παραιτηθεί από το υπουργικό του αξίωµα.

 
Το σκάνδαλο, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, ενδέχεται να βλάψει σοβαρά το κεντροδεξιό κόµµα ενόψει έξι εκλογικών αναµετρήσεων φέτος,δεδοµένου µάλιστα ότι ο αριστοκράτης προσέδιδε µεγάλη αίγλη στο κόµµα και αποτελούσε ένα πολύ δυνατό χαρτί στην κυβέρνηση της Μέρκελ – τα τελευταία δύο χρόνια ήταν πρώτος στις δηµοσκοπήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε