Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ζητούν αποζημιώσεις λόγω… ηφαιστείου

Ζητούν αποζημιώσεις λόγω… ηφαιστείου

51 εκατομ. ευρώ ζητούν απο την κυβέρνηση οι γαλικές αεροπορικές εταιρείες ώς αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστησαν απο την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία.

Η έκρηξη του ηφαιστείου απελευθέρωσε μεγάλες ποσότητες ηφαιστειακής τέφρας τον περασμένο Απρίλιο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέφος και παραλύσει η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη για μια εβδομάδα. Τα προβλήματα αυτά στοίχισαν περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στις γαλλικές αεροπορικές εταιρίες.

“Από αυτά τα 200 εκατομμύρια η Εθνική Ομοσπονδία Πολιτικής Αεροπορίας ζητάει αποζημίωση για ορισμένα συγκεκριμένα έξοδα, όπως 32 δοκιμαστικές πτήσεις για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του νέφους από την ηφαιστειακή τέφρα και οι πτήσεις για τον επαναπατρισμό των Γάλλων που είχαν αποκλειστεί στο εξωτερικό”, επισημαίνει η εφημερίδα Le Parisien στο σημερινό της φύλλο.

    Η ομοσπονδία διατυπώνει το αίτημα της για αποζημίωση σε επιστολή της με ημερομηνία 3 Αυγούστου προς τον υπουργό Οικολογίας Ζαν-Λουί Μπορλό.

    Από τις 15 ως τις 21 Απριλίου η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη μειώθηκε κατά 53% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή δεν πραγματοποιήθηκαν 100.000 πτήσεις.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε