Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζητούν να παραιτηθεί για την απιστία της…γυναίκας του!

Το ζεύγος Πίτερ και Ιρις Ρόμπινσον.
Το ζεύγος Πίτερ και Ιρις Ρόμπινσον.

Αβέβαιο το μέλλον του πρωθυπουργού της Β. Ιρλανδίας μετά την αποκάλυψη για κατάχρηση εξουσίας απο τη σύζυγό του.

  Η Αϊρις Ρόμπινσον, 60 ετών και σύζυγος του Πρωθυπουργού της Β. Ιρλανδίας κατηγορείται ότι έκανε κατάχρηση εξουσίας προσφέροντας τη βοήθειά της σε έναν νεαρό άνδρα με τον οποίο είχε εξωσυζυγική σχέση. Η Ρόμπινσον θα κληθεί από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα να αποχωρήσει από τη θέση της βουλευτή στο κοινοβούλιο του Λονδίνου.
  
    “Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι ενεργούμε με αποφασιστικότητα”, δήλωσε στέλεχος του κόμματος.”Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία επ’ αυτού. Η Ρόμπινσον πρέπει να φύγει και άμεσα. Δεν υπάρχει απολύτως καμιά επιείκεια για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται”.

    Η Ρόμπινσον είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει το Μάρτιο του 2009, αφού είχε αποκαλύψει στο σύζυγό της ότι είχε μια εξωσυζυγική σχέση. ‘Εκτοτε πάσχει από κατάθλιψη. Στα τέλη Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα. Ωστόσο σκόπευε να παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

    Σύμφωνα με το BBC, η Ρόμπινσον φέρεται να εξασφάλισε από δύο επιχειρηματίες τη δέσμευση να προχωρήσουν σε επένδυση 50.000 στερλινών (55.000 ευρώ), προκειμένου να βοηθήσει τον εραστή της, τότε ηλικίας 19 ετών, να ανοίξει εστιατόριο το 2008.

    Η Ρόμπινσον μετείχε στην επιτροπή που ενέκρινε την επένδυση αυτή. Ωστόσο δεν αποκάλυψε τις σχέσεις της με τον αποδέκτη της επένδυσης, σύμφωνα με το BBC. 

Την ίδια ώρα ο ίδιος ο Πίτερ Ρόμπινσον δέχεται έντονες πιέσεις από το κόμμα του, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα.

 
Ο προκάτοχος του Ρόμπινσον, ο προτεστάντης Ντέιβιντ Τριμπλ που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1998 για τις προσπάθειές του υπέρ της σταθερότητας στο ‘Ολστερ, έκανε λόγο σήμερα για παραίτηση του Ρόμπινσον “μέσα στις επόμενες ημέρες”, σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC.
 
Η Ρόμπινσον αναμένεται να παραιτηθεί αυτή την εβδομάδα από τη θέση της στο κοινοβούλιο του Λονδίνου και από μέλος της Συνέλευσης της Βόρειας Ιρλανδίας, σύμφωνα με το DUP.
 
“Αν (ο Πίτερ Ρόμπινσον) πρέπει να αγωνιστεί για να ξεπλύνει την τιμή του, τότε ο χώρος για να το πράξει είναι τα βουλευτικά έδρανα”, δήλωσε ο Τριμπλ.
 
Ο Τζέρι Ανταμς, ο ηγέτης του καθολικού κόμματος Σιν Φέιν, ζήτησε από την πλευρά του τη συνέχιση των προσπαθειών για τη διευθέτηση των προβλημάτων της Βόρειας Ιρλανδίας, καλώντας να μη δίδεται προσοχή στο σκάνδαλο αυτό.
“Υπάρχει πράγματι μια κρίση, αλλά είναι πολιτική κρίση. Αυτή είναι η διαφορά. Εμείς είμαστε έτοιμοι όπως και άλλοι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα αυτά”, δήλωσε.
 
Το σκάνδαλο που πλήττει τη σύζυγο του πρωθυπουργού του ‘Ολστερ ξέσπασε, ενώ ένταση επικρατεί ανάμεσα στους πολιτικούς ηγέτες της Βόρειας Ιρλανδίας για το θέμα της μεταβίβασης των εξουσιών των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών, που σήμερα είναι υπό την επίβλεψη του Λονδίνου.
 

 

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε