Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζητούν τη θανατική ποινή για τη δολοφονία 4 Γάλλων

Ζητούν τη θανατική ποινή για τη δολοφονία 4 Γάλλων

Να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών σε τρεις Μαυριτανούς που εμπλέκονται στη δολοφονία τεσσάρων Γάλλων τουριστών ζήτησε η εισαγγελική αρχή.

Το Κακουργιοδικείο της Νουαξότ ζήτησε να επιβληθεί η ποινή του θανάτου σε τρεις Μαυριτανούς, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, για τη δολοφονία τεσσάρων Γάλλων τουριστών, στα τέλη του 2007.

Εξ ονόματος της εισαγγελίας, ο δικαστής Γιαγκούμπ Ούλντ Άχμεντ ζήτησε να επιβληθεί η θανατική ποινή στους τρεις κυριότερους κατηγορούμενους, Σίντι Ουλντ Σίντνα, 22 ετών, Μααρούφ Ουλντ Χάιμπα, 28 ετών και Μοχάμεντ Ουλντ Σαμπάρνου, 29 ετών.

Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν πέντε Γάλλους στις 24 Δεκεμβρίου 2007, ανατολικά της πόλης Αλέγκ (νότια Μαυριτανία), σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς και τραυματίζοντας σοβαρά τον πέμπτο.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, παρουσιάστηκαν ως «στρατιώτες της Αλ Κάιντα» και παραδέχθηκαν ότι είχαν εκπαιδευθεί σε στρατόπεδα της οργάνωσης. Αρνήθηκαν, ωστόσο, ότι συνδέονται με τη δολοφονία των Γάλλων. Το δικαστήριο δικάζει συνολικά 12 άνδρες μαυριτανικής εθνικότητας στο πλαίσιο της υπόθεσης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε