Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, είναι έτοιμες να επιβάλουν οι ΗΠΑ

Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Συρία, είναι έτοιμες να επιβάλουν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία άφησαν  να εννοηθεί ότι εξετάζουν διάφορα μέτρα, περιλαμβανομένης και μίας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, καθώς οι μάχες ανάμεσα στους σύρους αντάρτες και τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ συγκλόνισαν το Χαλέπι και το κέντρο της Δαμασκού.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε, μετά τη συνάντησή της με τον τούρκο ομόλογό της Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη, πως η Ουάσινγκτον και η Άγκυρα θα πρέπει να επεξεργαστούν λεπτομερή επιχειρησιακά σχέδια για τους τρόπους να βοηθηθούν οι αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του Άσαντ.

“Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, οι στρατιωτικές μας δυνάμεις έχουν αναλάβει σοβαρές ευθύνες και έναν σημαντικό ρόλο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να κάνει ακριβώς αυτό”, είπε.
Όταν ρωτήθηκε για επιλογές όπως η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις περιοχές που κατέχουν οι αντάρτες, η Κλίντον είπε πως αυτές είναι πιθανότητες για τις οποίες εκείνη και ο Νταβούτογλου συμφώνησαν πως “χρειάζονται μεγαλύτερη εμπεριστατωμένη ανάλυση”, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι αποφάσεις δεν είναι απαραίτητα άμεσες.

“Είναι ένα πράγμα να μιλάμε για όλα τα είδη πιθανών ενεργειών, αλλά δεν μπορείτε να παίρνετε λογικές αποφάσεις χωρίς να κάνετε έντονη ανάλυση και επιχειρησιακό σχεδιασμό”, είπε.
Αν και το ενδεχόμενο επέμβασης μοιάζει να είναι μια μακρινή προοπτική, οι παρατηρήσεις της είναι ωστόσο όσο πιο κοντά έχει φθάσει η Ουάσινγκτον στο να υπονοήσει μια άμεση στρατιωτική δράση στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα στο onalert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε