Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ζωντανοί οι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στο Μεξικό

Ζωντανοί οι δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στο Μεξικό

Βρέθηκαν σώοι οι δύο δημοσιογράφοι που αγνοούνταν μμετά απο επίθεση παραστρατιωτικών στην Οαχάκα.

Δυο Μεξικανοί που αγνοούνταν μετά από επίθεση παραστρατιωτικών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε βοήθεια στην πολιτεία Οαχάκα,βρέθηκαν ζωντανοί , ενώ η Φινλανδία απαίτησε να γίνει “εξαντλητική έρευνα” για την επίθεση, από την οποία βρήκε το θάνατο υπήκοος της χώρας που μαχόταν για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Νταβίντ Σίλια, 32 ετών, και η Έρικα Ραμίρες, 34, που εργάζονται σε περιοδικό  είχαν εξαφανιστεί μετά την επίθεση της Τρίτης εναντίον της οχηματοπομπής που μετέφερε τρόφιμα κι εφόδια σε μια κοινότητα ιθαγενών. Ελικόπτερο της αστυνομίας μετέφερε τους δημοσιογράφους σε νοσοκομείο από την ορεινή περιοχή όπου κρύβονταν επί 48 ώρες.

 Στην πόλη Σαν Χουάν Κοπάλα, οπου μεταφέρονταν τα εφόδια, καταβάλλεται προσπάθεια δημιουργίας μιας ανεξάρτητης τοπικής αυτοδιοίκησης που θα δρα με βάση το εθιμικό δίκαιο των ιθαγενών. Όμως, ένοπλες ομάδες από κοντινές πόλεις αντιτίθενται στο σχέδιο κι έχουν διακόψει την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση σε μια προσπάθεια να την απομονώσουν.

Στο μεταξύ, η Φινλανδία απαίτησε “πλήρη έρευνα” για το θάνατο του Γίρι Γιάκολα, υπηκόου της χώρας, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά παραστρατιωτικών, όπως και η Μεξικανή Αλμπέρτα Καρίνιο.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε