Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ζωντανός στα συντρίμμια για 108 ώρες – 13χρονος απεγκλωβίστηκε τα ξημερώματα

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο σεισμός της Κυριακής τον έθαψε κάτω από μια πολυκατοικία. Αλλά η θέληση για ζωή ήταν ισχυρότερη από τα 7,2 Ρίχτερ. Και μετά από 108 ώρες, ο 13χρονος Φερχάτ Τορκάι ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια.

Το αγόρι είναι τραυματισμένο και αμέσως μόλις απεγκλωβίστηκε από τα σωστικά συνεργεία, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Μερικές ώρες νωρίτερα, δύο νέοι άνδρες, 18 και 19 ετών, ανασύρθηκαν επίσης ζωντανοί από συντρίμμια κτιρίων στην Έρτζις, πόλη στην επαρχία Βαν η οποία είναι από τις βαρύτερα πληγείσες, μετέδωσαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Και οι δύο είχαν αφυδατωθεί και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού αυξήθηκε σε 570, ενώ οι τραυματίες είναι περίπου 2.555, σύμφωνα την υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων.

Στην περιοχή πέφτει χιονόνερο, κάτι που επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους επιζώντες, πολλοί εκ των οποίων αναμένουν να φθάσουν σκηνές ώστε να αποκτήσουν ένα προσωρινό κατάλυμα.

Ο σεισμός κατέστρεψε σχεδόν 2.300 σπίτια στην περιοχή, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράν και στην οποία κατοικούν κυρίως Κούρδοι.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απεγκλωβίσουν ζωντανούς 188 ανθρώπους από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν από το σεισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

91 ώρες μετά, βγήκε ζωντανός από τα ερείπια – Νέος μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βαν

Η Τουρκία θυμήθηκε να ζητήσει βοήθεια 3 μέρες μετά!

Ζωντανοί στα ερείπια – Ένας φοιτητής και μια δασκάλα τα νέα… θαύματα της Τουρκίας

Ισχυρός μετασεισμός αναστατώνει και πάλι την Τουρκία

Από θαύμα σώθηκε μωρό 14 ημερών – Απεγκλώβισαν από τα συντρίμμια και την μαμά του – ΦΩΤΟ και VIDEO

Η ώρα που σείστηκε η γη στην Τουρκία – Video που κόβουν την ανάσα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε