Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

20χρονη άστεγη στην Τατιάνα: ”Στο ορφανοτροφείο, δεν μου έδωσαν ποτέ αγάπη!”

Η 20χρονη μίλησε για όλες τις ταλαιπωρίες που έχει περάσει από 7 ετών μέχρι και σήμερα!

”Ένα παιδί δίχως οικογένεια, χωρίς σπίτι, μια κοπέλα που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο”. Η 20χρονη Κικίτσα, φιλοξενήθηκε σήμερα στην εκπομπή ”Αξίζει να το ζεις” και μίλησε στην Τατιάνα για τις δυσκολίες που βιώνει από μικρή ηλικία, καθώς και για το γεγονός ότι σήμερα κοιμάται σε παγκάκια. Όπως διευκρίνησε μάλιστα, η Τατιάνα, η κοπέλα μπορεί να είναι 20 ετών, αλλά είναι τόσο μικρόσωμη και δεν αναπτύχθηκε, γιατί η μητέρα της είχε καρκίνο όταν τη γέννησε.

Οι δυσκολίες της, άρχισαν από μικρή ηλικία: ”Έχασα τη μαμά μου, όταν ήμουν ενός έτους. Και λίγο μετά, σχεδόν ταυτόχρονα τον πατέρα μου. Αρχικά, μετά τον χαμό των γονιών μου, έμενα με την μητέρα της μητέρας μου, αλλά η γιαγιά μου, με χτυπούσε όταν ήμουν μικρή και με κλείδωνε μέσα στο δωμάτιο. Μαζί της έμεινα μέχρι το 1998 και μετά πήγα στο ορφανοτροφείο. Στο σπίτι είχαμε παντού σκισμένα ρούχα και ποντίκια. Η γιαγιά δεν είχε τη δυνατότητα να με μεγαλώσει. Κοιμόμουν πάρα πολύ αργά, καθόμουν μέχρι τις 4 το βράδυ έξω στο μπαλκόνι. Εκείνη δεν κοιμόταν νωρίς, καθόταν και μιλούσε μόνη της κι επειδή ο αδερφός μου κι εγώ φοβόμασταν, εγώ καθόμουν μαζί της. Γιατί μόνο έτσι προστατευόμουν. Οπότε κοιμόμουν πολύ αργά. Έχω ένα φόβο με το σκοτάδι και σ’ αυτό φταίει η γιαγιά μου που με κλείδωνε στην αποθήκη. Τότε ανακάλυψα ότι έχω και άσθμα.”

Ποιοι κάλεσαν την Πρόνοια; ”Οι γείτονες με έβλεπαν και ζήτησαν από την Πρόνοια να πάω στο ορφανοτροφείο και να μάθω και γράμματα, γιατί με την γιαγιά δεν πήγαινα σχολείο. Με χτυπούσε και ο μεγαλύτερός μου αδερφός, όταν έκανα ζημιές.”

Πώς ήταν η ζωή στο ορφανοτροφείο; ”Στο ορφανοτροφείο στην αρχή ήταν όλα καλά, αλλά μετά άλλαξαν. Δεν μου έδωσαν ποτέ αγάπη, μου έσκιζαν τις ζωγραφιές μου, όταν έκανα ορθογραφικά λάθη με χτυπούσαν στο κεφάλι, έτρωγα χαστούκια κι από τότε άρχισα να θέλω να μην ζω πια εκεί κι έκανα τα πάντα για να μπορέσω να φύγω. Το έσκαγα από εκεί και κρυβόμουν μες στο δάσος. Έβγαινα από την άλλη πλευρά του δρόμου, αλλά εκεί πάντα με περίμενε η αστυνομία. Και μ’ επέστρεφε πίσω. Δεν άντεχα να μου φέρονται άσχημα.”

Τι κάνει σήμερα; ”Τώρα πηγαίνω σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και μαθητικές δυσκολίες. Μόνιμη κατοικία δεν έχω. Μένω σε φίλους.”

Η εκπομπή και η Τατιάνα, μεσολάβισαν ώστε επιφανείς άνθρωποι της χώρας μας, να συνεισφέρουν και να βοηθήσουν την 20χρονη Κικίτσα, οικονομικά, ψυχολογικά, σε θέμετα παιδείας κι επιβίωσης.

Δες το βίντεο:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε