Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

6 τρόποι να επιλέξεις τη δίαιτα που σου ταιριάζει… Ανάλογα με το lifestyle σου!

6 τρόποι να επιλέξεις τη δίαιτα που σου ταιριάζει… Ανάλογα με το lifestyle σου!

Συγκεντρώσαμε 6 γυναικεία lifestyle και ζητήσαμε από τη διαιτολόγο να μας εξηγήσει ποιος τύπος δίαιτας τους ταιριάζει…

Η δίαιτα είναι πολύ προσωπικό θέμα. Εξαρτάται από τον οργανισμό σου, από το γούστο σου και από τις συνήθειές σου. Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελέσουν και τις δικαιολογίες ή τους λόγους που τελικά δεν τήρησες μία δίαιτα. Σήμερα όμως σου έχουμε να βρεις τη δίαιτά σου, ανάλογα με τον τρόπο που ζεις. Δεν μαγειρεύεις; Σου έχουμε την κατάλληλη δίαιτα. Δεν κοιμάσαι νωρίς; Τρέχεις συνεχώς; Βρες το διαιτολόγιο που απευθύνεται στο δικό σου lifestyle. 

“Μία προσπάθεια απώλειας βάρους έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει όταν οι αλλαγές τις οποίες προτείνει στις διατροφικές συνήθειες είναι «φιλικές προς το χρήστη» και επιτρέπουν τη διατήρησή τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς και τη διατήρησή μερικών από αυτούς εφ όρου ζωής” εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος έρικα Νταουτίδου…

Τι πρέπει να σου προσφέρει μια δίαιτα;

Στόχος οποιαδήποτε δίαιτας είναι το ενεργειακό έλειμμα. Με άλλα λόγια, το ισοζύγιο της ενεργειακής πρόσληψης (αριθμός θερμίδων που προσλαμβάνεται από την τροφή) και της ενεργειακής κατανάλωσης (αριθμός θερμίδων που χρησιμοποιεί ο μεταβολισμός) να είναι αρνητικό. Πώς αλλιώς θα καταφέρεις να διώξεις τα περιττά κιλά από πάνω σου αν δεν τα “κάψεις”; Με όποιον τρόπο και να επιτευχθεί, το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Σε γενικές γραμμές… Αν θέλεις να μιλήσουμε με θερμίδες η ενεργειακή πρόσληψη στις γυναίκες πρέπει να είναι τουλάχιστον 1200kcals! Αν σε ενδιαφέρει το ποσό των θερμίδων του αγαπημένου σου, αυτό είναι τουλάχιστον 1500kcals.

Αν όμως θέλεις να υπολογίσεις συγκεκριμένα πόσες θερμίδες καταναλώνεις, αλλά και το ποσό που πρέπει να φτάσεις σε μια δίαιτα για να χάσεις βάρος κάνε κλικ εδώ

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε