Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

8 συνήθειες του χειμώνα που υπονομεύουν την γραμμή σου...

8 συνήθειες του χειμώνα που υπονομεύουν την γραμμή σου...
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 03.12.2012 | 13:01

tlife

Είναι δυνατό η πιο κρύα εποχή του χρόνου να μπαίνει εμπόδιο στη σιλουέτα σου; Γιατί παχαίνει ο χειμώνας; Μυστικά και διατροφικές συμβουλές για να αντιστρέψεις τις επιπτώσεις του χειμώνα στο σώμα σου...

Βροχή και κρύο... χειμώνας είναι και θα κάτσεις μέσα! Παρατηρείς όμως πως όσο κάθεσαι μέσα, τόσο περισσότερο τρως! Δεν έχεις όρεξη για γυμναστική, αποφεύγεις να πίνεις πολύ νερό... κι όλα αυτά μεταφράζονται σε πόντους στο σώμα σου. Ποιες είναι οι συνήθειες του χειμώνα που υπονομεύουν τη σιλουέτα σου; Plus - Πώς θα νικήσεις τις γλυκιές αμαρτίες που συνοδεύονται με τις γιορτές των Χριστουγέννων.

"Η διάρκεια της μέρας έχει μικρύνει και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί οι ώρες που περνάμε στο σπίτι. Η μείωση των δραστηριοτήτων μας οδηγεί συχνά σε αυξημένη κατανάλωση φαγητού με άμεση συνέπεια τη μετατόπιση του δείκτη της ζυγαριάς προς τα πάνω" εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη που σου δίνει όλες τις πολύτιμες πληροφορίες.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΧΑΙΝΩ;
1. Μένεις μέσα, δεν ασκείσαι: Πρώτη και βασική αιτία που παρατηρείται αύξηση του σωματικού βάρους το χειμώνα είναι η μείωση της σωματικής άσκησης, η οποία οδηγεί στη χαμηλή έκκριση κατεχολαμινών, με κύριους αντιπροσώπους την αδρεναλίνη και τη νορ-αδρεναλίνη. Οι δύο βασικές ορμόνες του αυτόνομου νευρικού συστήματος είναι ισχυροί ανορεξιογόνοι θερμογενετικοί και λιπολυτικοί παράγοντες, που συμβάλλουν τα μέγιστα στην απώλεια βάρους, τόσο στο επίπεδο του περιορισμού της όρεξης όσο και σε αυξημένη καύση θερμίδων, αλλά και σε απευθείας διάσπαση του λίπους. Συνεπώς, όταν τα επίπεδα των παραπάνω ορμονών είναι χαμηλά, μειώνεται και ο μεταβολισμός μας.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο