Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

8 τρόποι να πεις αντίο στο λίπος! Μυστικά για να αποχαιρετίσεις ψωμάκια και κυτταρίτιδα…

Λίπος! Και μόνο στο άκουσμα της λέξης αισθάνεσαι δυσφορία. Μπορείς να πεις πως είναι ο μεγαλύτερός σου εχθρός στη μάχη για το σώμα των ονείρων σου.

Λίπος! Και μόνο στο άκουσμα της λέξης αισθάνεσαι δυσφορία. Μπορείς να πεις πως είναι ο μεγαλύτερός σου εχθρός στη μάχη για το σώμα των ονείρων σου. Ε, λοιπόν εμείς βρήκαμε κι άλλους που έχουν τον ίδιο στόχο με σένα. Να διαλύσουν δηλαδή το λίπος, όπου αυτό περισσεύει. Τρόφιμα που στα πλαίσια μιας ισοροοπημένης διατροφής θα επιταχύνουν τα αποτελέσματα…

Ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς εξηγεί ποιες είναι εκείνες οι τροφές που συμβάλουν στην λιπόλυση και πως ακριβώς το πετυχαίνουν. Σημείωσε και την ενδεδειγμένη μερίδα, για να είσαι σίγουρη πως κάνεις τη… “δουλειά” σου σωστά.

1. ΤΟΝΟΣ

Τα ψάρια ούτως ή αλλιώς μόνο καλό μπορεί να κάνουν στη διατροφή. Συγκεκριμένα ο τόνος θρέφει τους μύες, ενισχύοντας παράλληλα τη λιποδιάλυση.

Ενδεικτική Μερίδα: 115 γρ. (1 κονσέρβα)

Προσφέρει: 120 θερμίδες αυτομάτως βοηθά στην καύση 44 θερμίδων.

2. ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ/ΣΑΓΚΟΥΙΝΙ

Δύο εσπεριδοειδή που θα βρεις εύκολα στην αγορά αυτό τον καιρό. Εκτός όλων των άλλων ευεργετικών δράσεων στον οργανισμό, έχουν την ικανότητα να κινητοποιούν το αποθηκευμένο -ξέρεις σε όλα τα σημεία που δεν θέλεις όπως ψωμάκια, κοιλιά- λίπος.

Ενδεικτική Μερίδα: ½ μικρό φρούτο

Προσφέρει: 37 θερμίδες, ενώ την ίδια ώρα βοηθά στην καύση 14 θερμίδων

3. ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Ένας σπόρος που προέρχεται από ένα όμορφο λουλούδι. Είναι το φυτό που για χρόνια μας έδινε τα ντελικάτα λινά υφάσματα. Σήμερα οι διαιτολόγοι το εντάσουν μεταξύ των τροφών που προσφέρουν πολύτιμα οφέλη στο σώμα. Ο διαιτολόγος εξηγεί πως είναι ένα πρώτης τάξεως φυσικό καθαρτικό.

Ενδεικτική Μερίδα: 1 κουταλιά αναποφλοίωτοι σπόροι

Προσφέρει: 60 θερμίδες, ενώ καις άμεσα σχεδόν το σύνολο τους, δηλαδή 50 θερμίδες

Δες τα υπόλοιπα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε