Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Alexander McQueen! Ένας χρόνος χωρίς τον δημιουργό των ανατροπών…

Alexander McQueen! Ένας χρόνος χωρίς τον δημιουργό των ανατροπών…

Η ανακοίνωση του θανάτου του το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου του 2010 μούδιασε τον κόσμο της μόδας!

Η ανακοίνωση του θανάτου του το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου του 2010 μάζεψε μαύρα σύννεφα πάνω από τον κόσμο της μόδας. Βρέθηκε κρεμασμένος στην ντουλάπα του, στο σπίτι του στο Mayfair του Λονδίνου. Είχε χρησιμοποιήσει την αγαπημένη του καφέ ζώνη…

Η σύντομη ζωή του, η αστείρευτη ανάγκη του για δημιουργία και ανατροπή του εξασφάλισαν μια ηγετική θέση στο χώρο της μόδας. Ο Lee Alexander McQueen αφιέρωσε τη ζωή του σε κάτι που θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από αυτή, την τέχνη της μόδας. Έγραψε ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα θέτοντας τις βάσεις για μια αισθητική επανάσταση ως ένας γνήσιος «χούλιγκαν της μόδας»

Η ικανότητά του να αντιπαραβάλει τη γυναικεία δυναμικότητα και τον αισθησιασμό με μια εύθραυστη υπόσταση στις συλλογές του αλλά και η ιδιαίτερη συναισθηματική δύναμη σε συνδυασμό με μια ακατέργαστη ενέργεια στα προκλητικά – θεατρικά fashion shows του, τον έθεσαν πολύ γρήγορα στους πλέον πρωτοποριακούς καλλιτέχνες του πλανήτη.


Με την μητέρα του Joyce ΜcQueen

Η ανακοίνωση του θανάτου του το απόγευμα της 11ης Φεβρουαρίου του 2010 μάζεψε μαύρα σύννεφα πάνω από τον κόσμο της μόδας. Βρέθηκε κρεμασμένος στην ντουλάπα του, στο σπίτι του στο Mayfair του Λονδίνου. Είχε χρησιμοποιήσει την αγαπημένη του καφέ ζώνη. Ο θάνατός του ήλθε 9 ημέρες μετά από το θάνατο της 75χρονης μητέρας του από καρκίνο του μαστού.

Διάβασε εδώ περισσότερα

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε