Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ανανέωσε το σπίτι σου με λίγα χρήματα!

Το TLIFE σου προτείνει τρόπους για να ανακαινίσεις με μικρό κόστος τους χώρους του σπιτιού σου!

Στις μέρες μας η αγορά σπιτιού είναι δύσκολη υπόθεση. Ακόμη και η απόφαση για να μετακομίσεις, προϋποθέτει αρκετά χρήματα. Αν νιώθεις έντονη την ανάγκη να αλλάξεις τον χώρο και ταυτόχρονα τη διάθεση σου προτίμησε απλά, να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου. Ίσως σκεφτείς πως ακόμη και η ανακαίνιση χώρου, προϋποθέτει να έχεις αρκετές οικονομίες, ώστε να ανταπεξέλθεις σε αυτό το έξοδο. To TL!fe σου προτείνει λύσεις για να αλλάξεις σπίτι, παραμένοντας στο παλιό, με πολύ μικρό κόστος. 

                                                 Βάλε χρώμα στην καθημερινότητά σου! 

Από τις βασικές αλλαγές που μπορείς να κάνεις σε ένα σπίτι, είναι να αλλάξεις το χρώμα των τοίχων!  Το σπίτι σου, χωρίς αμφιβολία θα αποκτήσει άλλη πνοή και θα νιώσεις σαν να έχεις αλλάξει σπίτι.

Το πρώτο βήμα είναι να βρείς το χρώμα που σε εμπνέει. Είσαι λάτρης των γήινων χρωμάτων ή προτιμάς τα πιο έντονα και ζωντανά  χρώματα; Πριν να αποφασίσεις ποια απόχρωση θα βάλεις στο καθιστικό, το υπνοδωμάτιο και τη ζωή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μερικά χρώματα “κουράζουν” το μάτι, ενώ άλλα σε χαλαρώνουν. Μάλιστα, έχουν γίνει πολλές έρευνες για το συγκεκριμένο θέμα. Για παράδειγμα, το κόκκινο δεν ενδείκνυται για το καθιστικό, αφού αυξάνει την αρτηριακή πίεση, συνεπώς την ενέργειά μας.

Αντίθετα, το ροδακινί δημιουργεί μια αίσθηση χαλάρωσης και θεωρείται κατάλληλο χρώμα για να βάψεις το υπνοδωμάτιό σου. Φυσικά, μην κάνεις το λάθος να βάψεις με έντονο χρώμα όλους τους τοίχους. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα το έχεις όταν επιλέξεις να βάψεις με έντονο χρώμα ένα τοίχο, ενώ τους υπόλοιπους σε πιο απαλή απόχρωση.


Το κόστος της ανακαίνισης μειώνεται αρκετά, αν βάψεις μόνη σου τους χώρους σου. Βέβαια, για να το πραγματοποιήσεις πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεσή σου. Σε αντίθετη περίπτωση, θυσίασε ένα σαββατοκύριακο. Ενδεικτικά, το κόστος για να βάψεις τις επιφάνειες ενός σπιτιού 100 τετραγωνικών, αν απευθυνθείς στους επαγγελαματίες κυμαίνεται από 1000 – 2000 ευρώ! Στην τιμή περιλαμβάνονται τα χρώματα που θα επιλέξεις, η εργασία, και όλα τα υλικά που θα χρειαστούν. Επίσης, στο κόστος περιλαμβάνονται και όλες οι επιπλέον εργασίες όπως αστάρωμα και στοκάρισμα.

Τα χρήματα που θα χρειαστείς αν αποφασίσεις να βάψεις μόνη σου στο σπίτι σου είναι πολύ λιγότερα. Για ένα σπίτι 100 τ.μ θα χρειαστείς περίπου 30 κιλά μπογιάς για να περάσεις δυο χέρια μπογιάς και θα σου κοστίσει από 70 εως 90 ευρώ! Βέβαια, στα έξοδα πρέπει να υπολογίσεις τον στόκο, τα πινέλα, τα ρολά και τις χαρτοταινίες για να μασκάρεις τα κουφώματα και τους διακόπτες. Τα παραπάνω δεν θα σου κοστίσουν περισσότερα από 50 ευρώ! Η τιμή θα αυξηθεί λίγο ανάλογα με την απόχρωση του χρώματος που θα διαλέξεις. Προσοχή! Τα εισαγόμενα χρώματα κοστίζουν την διπλάσια τιμή από αυτά που παρασκευάζονται από ελληνικές εταιρίες. 

Πάρε περισσότερες ιδέες από την έρευνα που έκανε το TLIFE.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε