Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δ. Μελισσανίδης: Ο πάμπλουτος ‘Ελληνας που ξεκίνησε σαν δάσκαλος οδήγησης!

Με το δαιμόνιο επιχειρηματικό του πνεύμα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατέκτησε την κορυφή!

Δημήτρης Μελισσανίδης: τον αποκαλούν Έλληνα μεγιστάνα και πράγματι είναι! Όμως, πολύ πριν καταφέρει να αποκτήσει μια αμύθητη περιουσία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης εργαζόταν σαν δάσκαλος οδήγησης στη Νίκαια. 

Ο νεαρός τότε Δημήτρης, με ένα μικρό μίνι Cooper αυτοκίνητο, επιχειρούσε να μάθει σε φίλους και γνωστούς οδήγηση αλλά έχοντας πάντα ως στόχο ότι μια μέρα θα είχε το ρεκόρ ναυπήγησης δεξαμενόπλοιων! Τότε μάλλον στη φτωχή γειτονιά που μεγάλωσε θα τον κοροίδευαν… 

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης από τότε μέχρι σήμερα, έκανε μια “παραμυθένια” πορεία στην  καριέρα του. Σήμερα, ο οξυδερκής επιχειρηματίας έχει στην κατοχή του πάνω από 60 δεξαμενόπλοια που τον καθιστούν κυρίαρχο των μεταφορών πετρελαίου , διαθέτει δέκα σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων ανά την υφήλιο και επιχειρεί να γίνει “αφεντικό” στην Καραϊβική.
 
Πρόσφατα ζήτησε άδεια προμηθευτή φυσικού αερίου από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ωστόσο, αυτό που πιστεύουν πολλοί επιχειρηματίες για τον… παθιασμένο Αεκτζή είναι ότι κάνει μια ακόμη έξυπνη επιχειρηματική κίνηση με σκοπό να αξιοποιήσει τη ρευστότητα που διαθέτει. Αυτό που ακούγεται πιο συγκεκριμένα είναι ότι δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται να στήσει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στους Αγ. Θεοδώρους αυτό που θέλει είναι να βρει φτηνό φυσικό αέριο το οποίο θα εισάγει φθηνά και με ό,τι περισσεύει να βγάζει κέρδος.

                                                                  Το πάθος με την ΑΕΚ

Στην δεκαετία του 1990 ήταν ο πρόεδρος που είχε οδηγήσει την ΑΕΚ σε πρωταθλήματα και επιτυχίες. Παθίασμένος υποστηρικτής της ΑΕΚ, διεκδίκησε τη θέση του προέδρου της ερασιτεχνικής ομάδας έχοντας πρόθεση να επενδύσει προσωπικά 20 εκατομμύρια ευρώ, σε ένα ευρύτερο επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή γηπέδου και εμπορικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο σχέδιο για το γήπεδο “Αγία Σοφία” περιλαμβάνονταν και η κατασκευή 60 πολυτελών σουιτών, εκ των οποίων οι 10 θα είχαν τα ονόματα “προσωπικοτήτων-συμβόλων” της ομάδας. Το όραμα αυτό όμως δεν τα κατάφερε να το πραγματοποιήσει κι έτσι έστρεψε όλη την προσοχή του στην επιχειρηματική του αναρήχηση. 

                                                      Ο άνθρωπος Δημήτρης Μελισσανίδης

Στην αγορά θεωρείται άνθρωπος που αρέσκεται σε καταστάσεις ρίσκου και συχνά τολμάει, επιβεβαιώνοντας την παροιμία “η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς”. Ο χαρακτήρας του είναι εκρηκτικός και το παρατσούκλι “τίγρης” που το έχουν δώσει είναι χαρακτηριστικό! Στοιχέια όπως η προνοητικότητα,, οι μεγάλες φιλοδοξίες και η εργατικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα, μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο Μελισσανίδη, να φθάσουν ως τη Wall Street, στα παλάτια των εμίρηδων και στα σαλόνια του βορειοευρωπαϊκού επιχειρηματικού πετρελαϊκού λόμπι.

Πίσω από κάθε εποτυχημένο άντρα όμως κρύβεται πάντα μία γυναίκα και στην ζωή του επιχειρηματία αυτή η γυναίκα είναι η Τζένη του. Το ζευγάρι φέτος το καλοκαίρι έκλεισε 30 χρόνια γάμου και μάλιστα το γιόρτασε με ένα party στο πολυτελές σπίτι τους στο Πόρτο Ράφτη.

Μετά το λαμπερό party πέρασε χαλαρές στιγμές στην Μύκονο, στην θαλαμηγό του “Toy A” την οποία εγκαινίασε τον Ιανουάριο. Στο πλευρό του φυσικά ήταν η αγαπημένη του σύζυγος αλλά και πολύ καλοί του φίλοι. Ο ίδιος ήταν φιλικός και πρόσχαρος όπως συνηθίζει να είναι στις προσωπικές του στιγμές.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε