Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Διακοπές! Οι μεγάλες προσδοκίες... και τι πρέπει να κάνεις!

Διακοπές! Οι μεγάλες προσδοκίες... και τι πρέπει να κάνεις!
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 12.08.2011 | 18:32

tlife

Είναι αυτή η υπεραισιοδοξία που σε πιάνει όταν είσαι μακριά από τη δουλειά και πιστεύεις ότι μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει η ζωή σου. Όχι ότι δεν γίνεται. Γίνεται.

Δούλευε ασταμάτητα όλο το χρόνο. Ανάσα δεν έπαιρνε. Έβγαινε σπάνια και τον ελεύθερο χρόνο της τον αφιέρωνε στο σκυλάκι της. Πάντα όμως στις λέξεις της υπήρχαν οι διακοπές. Όλο το χρόνο τις αναφέρει. Είναι κάτι ιερό, λέει και ξαναλέει. Και όσο πλησίαζε ο καιρός για να φύγει ο ενθουσιασμός της μεγάλωνε. Πιστεύει πως τα πάντα, όλα τα θαύματα του κόσμου μπορεί να συμβούν στις διακοπές. Πιστεύει πως αυτή είναι η ευτυχία. Και κάθε χρόνο γυρίζοντας πέφτει σε κατάθλιψη και δηλώνει πως σκέφτεται να μετακομίσει σε κάποιο νησί.

Τρομάζω λίγο μερικές φορές και προσπαθώ να την προσγειώσω, γιατί μοιάζει να ζει μόνο αυτές τις δέκα-δεκαπέντε μέρες το χρόνο. Και πάντα, μα πάντα, γεμίζοντας τις βαλίτσες της για να φύγει πιστεύει πως φέτος θα γνωρίσει τον άντρα της ζωής της. Δεν έχει συμβεί. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Έχει συμβεί όμως να λιώσει στο χορό, να λιώσει στο ποτό, να λιώσει στα ξενύχτια, να θυμηθεί τον πρώην της, να πέσει, να απογοητευθεί, να ξαναθυμηθεί πως η ζωή είναι ωραία και με ένα παιδικό επιφώνημα να φωνάξει: “Γιούπιιιιι! Είμαστε διακοπέεεεεες...!”.

Κι μια συνάδελφος. Ελπίζει. Η ζωή δεν της φέρθηκε και τόσο καλά τελευταία στα ερωτικά της. Αποφάσισε το σύμπαν να της δείξει το σκληρό της πρόσωπο και αγανάκτησε. Στον ορίζοντα των διακοπών ελπίζει. Είναι αυτή η υπεραισιοδοξία που σε πιάνει όταν είσαι μακριά από τη δουλειά και πιστεύεις ότι μπορεί μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξει η ζωή σου. Όχι ότι δεν γίνεται. Γίνεται. Το έχουμε δει να συμβαίνει. Αν δεν συμβεί όμως; Είναι σωστό να φορτώνεις με τόσες προσδοκίες τις διακοπές;

ΟΧΙ!!!
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Στέλλα Αργυρίου η απάντηση είναι “όχι!”.

“Διακοπές σημαίνει χαλάρωση, ένα χρονικό διάστημα όπου δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τίποτα. Διακοπές σημαίνει κενό, παύση από τα πάντα. Αν ξεκινήσουμε με προσδοκίες υπάρχει πάντα το ρίσκο -και είναι μεγάλο- της απογοήτευσης” εξηγεί.

Είναι αυτές οι περιπτώσεις που όταν σε ρωτούν “πως πέρασες στις διακοπές σου;” απαντάς “καλά μωρέ!” κρατώντας μέσα σου ένα αλλά... Αλλά δεν γνώρισα τον άντρα της ζωής μου, αλλά δεν πέταξα στα σύννεφα από ευτυχία, αλλά δεν πραγματοποιήθηκαν όλα μου τα όνειρα.

Τελικά, περιμένουμε τόσα πολλά από τις διακοπές. Είναι ίσως το σωσίβιό μας. Αυτό που θα μας κάνει να επιβιώσουμε άλλη μία χρονιά. Δεν γίνεται όμως έτσι. Το επιβεβαιώνει και η ψυχολόγος. “Δεν μπορείς σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα να καλύψεις τα κενά ενός ολόκληρου χρόνου”.
Αυτό είναι και μια καλή παγίδα για πολλά ζευγάρια που εναποθέτουν σε εκείνες τις μέρες μόνο όλες τις ανάγκες τους για ρομαντισμό, συναίσθημα, λύση συναισθηματικών εκκρεμοτήτων. Ναι, καλά!

Τι σημαίνει επιτυχημένες διακοπές... Η συνέχεια στο TLIFE

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο