Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ε. Μανωλίδου: ”Στην εφηβεία, είχα πολλά υπαρξιακά!”

Η Ευγενία μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την ενασχόλησή της με την μουσική και τον πρώην σύζυγό της.

Η Ευγενία Μανωλίδου, σε συνέντευξη που έδωσε στο ”Πρώτο Θέμα”, μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την ενασχόλησή της με την μουσική και τον πρώην σύζυγό της, Θοδωρή Μανωλίδη!

Πώς ξεκίνησε να παίζει πιάνο; ”Μικρή θυμάμαι είχα πολύ ενέργεια μέσα μου, δύσκολα καθόμουν σε ησυχία. Προκειμένου, λοιπόν, οι γονείς μου να βρουν τη δική τους, μου πήραν ένα πιάνο ν’ ασχολούμαι. Δεν ήμουν ούτε 5 ετών. Κόλλησα αμέσως με το πιάνω, γιατί όπως αποδείχθηκε διέθετα το απόλυτο μουσικό αφτί.”

Ποιες δυσκολίες έζησε στην εφηβεία και πώς τις ξεπέρασε; ”Όταν ήμουν 14 ετών χάσαμε τον πατέρα μου. Στεναχωρήθηκα πολύ, αλλά το μέγεθος της απώλειάς του, το συνειδητοποίησα δυο χρόνια μετά. Η σύνθεση ήταν ένας τρόπος να απαλύνω αυτήν την απουσία. Από τα 16 έως τα 19, έγραφα διαρκώς στίχους. Σε τετράδια, σε καθρέφτες, στα χέρια, μέχρι και σε χαρτί τουαλέτας με μολύβι ματιών. Έβαζα κασετόφωνο πάνω πάνω στο πιάνο, τραγουδούσα για όνειρα, έρωτες, γνωριμίες, ευσεβείς πόθους και τα ηχογραφούσα. Η φωνή μου δεν είναι φάλτσα, αλλά ωραία φωνή δεν είχα ποτέ.”

Γιατί ήθελε τόσο έντονα τότε, να καταγράφει την έμπνευσή της; ”Θυμάμαι την μανία μου εκείνα τα χρόνια να την καταγράφω. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό για μένα. Ήταν τόσο πολύ έντονες οι καταστάσεις που βίωνα, οι ψυχικές διακυμάνσεις κατά την εφηβεία μου, οι προβληματισμοί μου. Είχα πολλά υπαρξιακά, ήταν μια φάση που έπρεπε να καταλήξω, να βρω μια κατεύθυνση.”

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε