Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Eclectic: Το εκλεπτυσμένο mix & match στο σπίτι σου

Eclectic: Το εκλεπτυσμένο mix & match στο σπίτι σου

Το σημερινό στιλ διακόσμησης που θα συζητήσουμε ονομάζεται εκλεκτικισμός και στηρίζεται στο γούστο του καθένα μας ξεχωριστά!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ξεχωριστό στιλ που ονομάζεται: Εκλεκτικισμός. Τι είναι; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Ο διακοσμητής Κωνσταντίνος Ράπτης μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το ιδιαίτερο στιλ στο σπίτι μας!

 

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για το “πάντρεμα” διαφορετικών στιλ, το λεγόμενο mix & match. Δεν έχουμε όμως αναφέρει ποτέ πως η τάση αυτή δεν είναι καινούρια, αλλά υπάρχει από πολύ παλιά. Ονομάζεται Εκλεκτικισμός και πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν τα μοντέρνα κινήματα αρχιτεκτονικής και διακόσμησης έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

 

Πρόκειται για ένα ύφος αμιγώς καλλιτεχνικό και ιδιαιτέρως διακοσμητικό, που πάντα εκπροσωπούσε ανθρώπους που λατρεύουν την τέχνη τόσο πολύ, ώστε να μην μπορούν να ξεχωρίσουν κάποιο ρυθμό της σαν αγαπημένο. Έτσι στην προσπάθεια τους να συνδυάσουν στιλ πολλές φορές διαφορετικά μεταξύ τους, δημιούργησαν μια τάση που κάνει ακριβώς αυτό: συνδυάζει αρμονικά και εκπλήσσει ευχάριστα!

 

Ο Εκλεκτικισμός πρεσβεύει ό,τι λέει το όνομα του, δηλαδή την εκλεκτική επιλογή των καλύτερων στοιχείων, από διαφορετικά στιλ, στον ίδιο χώρο. Πολλοί κριτικοί τέχνης δεν τον αναγνωρίζουν σαν ένα ξεχωριστό ύφος ή κίνημα, μιας και η μίξη αυτή δημιουργεί ένα σύνολο που δεν εντάσσεται σε κανόνες και έτσι δεν μπορεί να έχει σαφή αναγνώριση. Παρόλα αυτά οι καλλιτέχνες αγαπούσαν, αγαπάνε και θα αγαπάνε πάντα να μπερδεύουν δημιουργικά τα διάφορα στιλ και να πειραματίζονται με φόρμες, υλικά και υφές διαφορετικές μεταξύ τους.

 

 

 

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε