Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εξορκιστής και Ροζ Πάνθηρας στις πιο σημαντικές ταινίες

Εξορκιστής και Ροζ Πάνθηρας στις πιο σημαντικές ταινίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.12.2010 | 23:26

Κάθε χρόνο η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου επιλέγει 25 ταινίες, οι οποίες θεωρούνται "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντικές".

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ συμπεριέλαβε σήμερα στο εθνικό αρχείο ταινιών τις ταινίες "Ροζ Πάνθηρας", "Airplane!" καθώς και άλλες 23 υποδειγματικές ταινίες του περασμένου αιώνα .

Μεταξύ των ταινιών που βρίσκονται στην λίστα είναι, "Η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται", η δεύτερη ταινία της τριλογίας του "Πολέμου των Άστρων" του Τζόρτζ Λούκας, ο "Εξορκιστής" και το "Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου", που αφορά το σκάνδαλο Ουότεργκεϊτ.

Η λίστα του 2010 ανεβάζει στις 550 τις ταινίες του αρχείου.

Ο κορυφαίος βιβλιοθηκάριος του Κογκρέσου Τζέιμς Μπίλινγκτον που επιλέγει ποιες θα είναι αυτές οι ταινίες, διάλεξε ακόμη τις ταινίες "Πυρετός το Σαββατόβραδο" και "Μάλκολμ Χ" όπου πρωταγωνιστούν αντίστοιχα ο Τζον Τραβόλτα και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, ορισμένοι βασικοί συντελεστές δεν θα μπορέσουν να απολαύσουν την είσοδο των ταινιών τους στην αμερικανική λίστα. Οι σκηνοθέτες Μπλέικ Έντουαρντς του Ροζ Πάνθηρα και Ίρβιν Κέρσνερ του η Αυτοκρατορία αντεπιτίθεται απεβίωσαν φέτος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο