Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εξωσωματική χωρίς τη χρήση ορμονών;

Κι όμως… Υπάρχουν ζευγάρια που μπορούν να ωφεληθούν από μία εναλλακτική προσέγγιση της εξωσωματική γονιμοποίηση και αυτό είναι Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε Φυσικό Κύκλο Χωρίς τη Χρήση Ορμονών Διέγερσης.

Ο γυναικολόγος Δημήτρης Μπιλάλης γράφει για τα νέα δεδομένα στην εξωσωματική γονιμοποίηση!

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση…

αποτελεί την κύρια μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και δίνει τη λύση σε χιλιάδες ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας.

Σύμφωνα με αυτή, η γονιμοποίηση του ωαρίου από τα σπερματοζωάρια με σκοπό τη δημιουργία εμβρύων, γίνεται έξω από το σώμα, σε ιδανικές συνθήκες στο εργαστήριο. Στη συνέχεια, τα έμβρυα μεταφέρονται πίσω στη μήτρα με σκοπό την εμφύτευση τους και το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης.

 

Η εξωσωματική γονιμοποίηση συνιστά μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί οργάνωση, ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή. Επίσης απαιτεί και σωστό οικονομικό προγραμματισμό μιας και είναι αρκετά δαπανηρή διαδικασία.

 

-Το κόστος αφορά τόσο την διαδικασία καθαυτή όσο και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, τα οποία δεν καλύπτονται πάντα ή εξολοκλήρου από τα ασφαλιστικά ταμεία.

 

-Τα φάρμακα χρησιμοποιούνται προκειμένου να παραχθούν περισσότερα του ενός ωοθυλάκια άρα και ωάρια στις ωοθήκες και ως εκ τούτου να έχουμε και περισσότερα έμβρυα για επιλογή, μεταφορά ή και χρήση σε πιθανό επόμενο κύκλο μετά από κρυοσυντήρηση. Η εξωσωματική γονιμοποίηση με φάρμακα αποτελεί την κύρια και σωστή επιλογή για τα περισσότερα ζευγάρια.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε