Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ελεύθερο με αναστολή το μοντέλο που πιάστηκε για κατοχή ναρκωτικών

Σε έξι χρόνια κάθειρξης με αναστολή καταδικάστηκε η Μαριάννα Μπερερή και αφέθηκε ελεύθερη. O δικηγόρος της μίλησε στο TLIFE.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έγινε η δίκη της 33χρονης Μαριάννας Μπερερή, που είχε συλληφθεί τον περασμένο Οκτώβριο για κατοχή ναρκωτικών.

 
Το νεαρό μοντέλο οδηγήθηκε στο εδώλιο, καθώς η αστυνομία εντόπισε στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Ελληνικού, 2 κιλά και 67 γραμμάρια κοκαΐνης και έξι κιλά χασίς.
 
Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση ήταν ο 25χρονος φίλος της και μοντέλο Παντελής Θεοχάρης, με τον οποίο συζούσε, αλλά και δύο ακόμη άτομα, ο 28χρονος Κώστας Παντέρας και ο 55χρονος Γιώργος Σταματιάδης, που εμπλέκονται στο εργαστήριο διαχωρισμού και νόθευσης κοκαΐνης, που φέρεται ότι διατηρούσε στο διαμέρισμά της.
 
Το TLIFE επικοινώνησε με τον δικηγόρο της Μαριάννας, τον κύριο Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος μας εξήγησε πως αναγνωρίστηκε η τοξικομανία της και κρίθηκε ένοχη για κατοχή και αγορά απαγορευμένων ουσιών, αλλά αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Η απόφαση ήταν η εξής: “Ένοχη για αγορά και κατοχή ως τοξικομανής, 6 χρόνια κάθειρξη με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Ομοίως και ο συντροφός της Παντελής Θεοχάρης κρίθηκε ένοχος για κατοχή και χρήση, με ποινή έξι χρόνια κάθειρξης με αναστολή και αφέθηκε ελεέθερος με περιοριστικούς όρους.

 
Είμαι ικανοποιημένος που οι πελάτες μου έμειναν ελεύθεροι”, δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος στο TLIFE.
 
Πώς ξεκίνησε η υπόθεση
 
Η υπόθεση είχε αποκαλυφτεί, όταν σε τυχαίο έλεγχο σε μαρίνα του Πειραιά, όπου βρίσκονται τα πολυτελή γιοτ, συνελήφθη με μικροποσότητα κοκαΐνης ένας νεαρός. Κατά την εξέτασή της υπόθεσής του, προέκυψε ότι τα ναρκωτικά τα προμηθεύτηκε από έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος φέρεται ότι εργαζόταν ως “χημικός” για λογαριασμό σπείρας ναρκωτικών. Από την παρακολούθησή του, έφθασαν έξω από την πολυκατοικία της οδού Αντιγόνης στο Ελληνικό, όπου έμενε το 33χρονο μοντέλο.
 
Στην απολογία της η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένη από τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ προσκόμισε και σχετικές εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης από ειδικούς, που είχε ορίσει ο ανακριτής.
 
Η συγκλονιστικη απολογία του μοντέλου
 
Η ίδια μιλώντας τη Δευτέρα ενώπιον του δικαστηρίου είπε πως γνώρισε τα ναρκωτικά όταν άρχισε να ασχολείται με το χώρο του modeling, υποστηρίζοντας ότι ο λαμπερός κόσμος της μόδας και τα χλιδάτα πάρτι της Μυκόνου την οδήγησαν στα σκοτεινά μονοπάτια των απαγορευμένων ουσιών.
 
Η Μαριάννα Μπερερή, που έχει πλέον ξεφύγει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών, στην απολογία της υποστήριξε ότι ήταν η ίδια χρήστης για πολλά χρόνια και ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκε στην κατοχή της όταν συνελήφθη ήταν για την ίδια και τον σύντροφό της. “Τα σκληρά ναρκωτικά τα γνώρισα όταν άρχισα να ασχολούμαι με το modeling. Με έστελνε το πρακτορείο μαζί και με άλλα μοντέλα στη Μύκονο για δουλειά ή για να παρευρεθούμε σε πάρτι και εκεί μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω. Στη Μύκονο έκανα για πρώτη φορά κοκαΐνη σε μπουκάλι, εθίστηκα και συνέχισα. Σιγά σιγά άρχισα να χάνω τα λογικά μου, παρανοούσα, ήμουν στο σπίτι μου και έχανα τον έλεγχο. Ζούσα μια τρέλα, άρχισα να καταρρέω”, είπε χαρακτηριστικά.
 
Τα δύσκολα παιδικά χρόνια
 
Τα παιδικά χρόνια της Μαριάννας ήταν δύσκολα, όπως υποστηρίζει και η ίδια και σ’ αυτό ευθύνεται ο δεύτερος γάμος της μητέρας της που την επηρέασε πολύ. Η ζωή της άλλαξε ριζικά όταν η μητέρα της πήρε την απόφαση να ξαναπαντρευτεί και να κάνει ένα ακόμη παιδάκι. Η ίδια ήταν μόλις 15 ετών, όταν γεννήθηκε το αδελφάκι της και είχε νιώσει παραγκωνισμένη επειδή όλοι ασχολούνταν με αυτό.
 
Η ίδια θεωρούσε πως την είχαν βάλει σε δεύτερη μοίρα και άρχισε να αισθάνεται παρείσακτη μέσα στο σπίτι. Μόλις τελείωσε το λύκειο και ο πατριός της της είπε να βρει μια δουλειά για να βγάζει τα έξοδά της, εκείνη αισθάνθηκε σαν να ήθελαν να την “ξεφορτωθούν”.
 
Ωστόσο, εκείνη δεν ήθελε να τους γίνει βάρος και γι’ αυτόν το λόγο ξεκίνησε να δουλεύει σ’ ένα εργοστάσιο με παπούτσια, αργότερα σε κατάστημα με παιχνίδια, μέχρι που μπήκε στη ζωή της το modeling. Φωτογραφήσεις, πασαρέλα, εκπομπές, διαγωνισμοί ομορφιάς, όλα αυτά ήταν η αρχή του τέλος για να μπλέξει με τα ναρκωτικά και παρόλου που η πορεία της ήταν πολύ καλή και είχε μπροστά της ένα λαμπρό μέλλον, οι απαγορευμένες ουσίες διάλυσαν τα πάντα.
 
Η ίδια ανέφερε στην κατάθεσή της πως ήθελε καθημερινά ένα με δύο γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ αρκετές φορές ξεπερνούσε και τα 5 γραμμάρια. Ο,τι λεφτά έβγαζε, τα χαλούσε εκεί. Εκείνη την περίοδο το 2008 γνώρισε και τον Παντελή και νοίκιασε το σπίτι στο Ελληνικό. Το γνωστό μοντέλο φαίνεται πως είχε προπληρώσει το ενοίκιο με τα λεφτά, που είχε φυλάξει από μια φωτογράφηση και την προκαταβολή που είχε πάρει από μια άλλη δουλειά. Οι δυο τους έμειναν εκεί και έπαιρναν ναρκωτικά, μέχρι και τη στιγμή που τους συνέλαβαν.
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε