Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ένας άντρας εγκλωβισμένος ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον…

Πρώτη φορά κανένας χρονικός προσδιορισμός δεν μπορεί να με βοηθήσει! Το παρελθόν ήταν αρχικά καλοκαιρινό και ύστερα θυελώδες, το παρόν μοιάζει μουντό και το μέλλον νεφελώδες.

Η σχέση που έχει ένας άνθρωπος με το χρόνο είναι πολύ περίεργη. Θυμάμαι όσο ήμουν μικρός πάντα ανυπομονούσα. Τη Δευτέρα να έρθει το Σάββατο και να τελειώσει το σχολείο. Τον Χειμώνα να περάσει ο καιρός και να έρθει το Καλοκαίρι. Το Καλοκαίρι να τελειώσει και να πάω πάλι στο σχολείο. Στο σχολείο να τελειώσει για να πάω στο πανεπιστήμιο – να φύγω από το σπίτι! Μετά όλοι λέγαμε “Αχ, να γύριζα πάλι πίσω στα μαθητικά χρόνια!” Μήπως είμαστε παρανοϊκοί;

Πρώτη φορά όμως κανένας χρονικός προσδιορισμός δεν μπορεί να με βοηθήσει! Το παρελθόν ήταν αρχικά καλοκαιρινό και ύστερα θυελώδες, το παρόν μοιάζει μουντό και το μέλλον νεφελώδες. Όχι δεν είναι πρόγνωση καιρού. Είναι η παράξενη σχέση ενός άνδρα που βγαίνει από μια σχέση, αλλά δεν ξέρει που να πάει…

Το παρελθόν

O χρόνος κύλησε τόσο γρήγορα. Γνωριμία, έρωτας, προσπάθεια, ευτυχία παρέα με τη δυστυχία. Ακούγεται σαν άρλεκιν; Κι όμως έτσι πέρασαν μήνες. Και όσο και να με ταλαιπωρούσε μια σχέση που δεν ήταν σχέση, μια ιστορία που δεν είχε ευτυχισμένο τέλος, εγώ τη ζούσα. Είχα έναν λόγο να αναπνέω βαριά. Να σκέφτομαι, να στίβω το κεφάλι μου! Να προσπαθώ να βρω λύση. Ακόμη κι αν ήξερα σχεδόν από την αρχή, πως το τέλος θα ήταν δίχως τέλος. Τότε, όχι πολύ μακριά στο παρελθόν από σήμερα, νόμιζα πως αυτή η ιστορία δεν θα τελείωνε ποτέ. Ξέρεις αυτό το βασανιστικό “Πόσο ακόμη;”! Πόσο θα πρέπει να περιμένεις κάτι να τελειώσει – ή μάλλον για την ακρίβεια, να έρθει ένα θαύμα και να κάνει το λάθος σωστό. Ποτέ δεν ήρθε το θαύμα. Αλλά ούτε και το τέλος.

Και μπορεί οι νύχτες εκείνης της περιόδου στο παρελθόν να έμοιαζαν ατελείωτες, όμως ο χρόνος πέρασε γρήγορα. Όσο κι αν τα πράγματα και οι καταστάσεις δεν έλεγαν να αλλάξουν, εσύ δεν ήσουν πια εκεί. Δεν υπήρχες πουθενά στη ζωή μου, παρά μόνο σε όλα εκείνα που δεν εννοούσα να σταματήσω να συνδέω μαζί σου. Μέχρι που ήρθε το σήμερα.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε