Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Eurovision: ο νικητής, τα προγνωστικά και η απόφαση της κριτικής επιτροπής

Eurovision: ο νικητής, τα προγνωστικά και η απόφαση της κριτικής επιτροπής

Ποιό τραγούδι έβγαλε πρώτο η κριτική επιτροπή;

Με μια φτωχή πλην …αξιοπρεπή τηλεοπτική εκπομπή, που έκανε τα πάντα να μας υπενθυμίσει ότι περνάμε έντονη οικονομική κρίση και ότι η Ελλάδα δεν έχει λεφτά για πολυτέλειες, ο Ελληνικός τελικός διαγωνισμός έβγαλε νικητή το Γιώργο Αλκαίο, έτσι στο Όσλο, όλη η Ελλάδα θα τραγουδήσει “Όπα” στο τέλος του Μαϊου.

Το αποτέλεσμα προέκυψε κατά 50% από τις ψήφους της Κριτικής Επιτροπής και κατά 50% από τις ψήφους μέσω γραπτών μηνυμάτων sms.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες,η απόφαση του τηλεοπτικού κοινού δεν ήταν η ίδια με αυτή της κριτικής επιτροπής. 

Η κριτική επιτροπή έβγαλε πρώτο το τραγούδι “Πολεμάω” του Γιώργου Καραδήμου΄, δεύτερο το “Οπα” του Γιώργου Αλκαίου και τρίτο την “Κιβωτό του Νώε” του Μάνου Πυροβολάκη.

Στην ψηφοφορία του κοινού όμως επικράτησε ο με 30% ο Γιώργος Αλκαίος, με δεύτερο το Μάνο Πυροβολάκη με διαφορά 3 μονάδων.

Να θυμίσουμε ότι την κριτική επιτροπή του Ελληνικού τελικού αποτελούσαν οι: Μίμης Πλέσσας (Πρόεδρος), Αντώνης Ανδρικάκης (γενικός Διευθυντής ΕΡΑ- Στιχουργός), Ανδρέας Πυλαρινός (αρχιμουσικός), Χριστιάνα Σταματέλου (δημοσιογράφος), Ποσειδώνας Γιαννόπουλος (μουσικός παραγωγός-στιχουργός).

Πριν τον τελικό όπως κάθε χρόνο έγιναν σε  ελληνικά και ξένα sites δημοσκοπήσεις για το καλύτερο τραγούδι και τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά και ενδιαφέροντα.

Στη δημοσκόπηση που έγινε στο site του Επίσημου Σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE GREECE νικητής ήταν ο Γιώργος Καραδήμος.

Τα αποτελέσματα του poll ήταν τα εξής:

1. Γιώργος Καραδήμος – Πολεμάω  3532 βαθμούς
2. Emigre – Touch me deep inside – 3320 βαθμούς
3. Sunny Μπαλτζή & Second Skin – 2930 βαθμούς
4. Γιώργος Αλκαίος & Friends – 2462 βαθμούς
5. Χρήστος Χατζηνάσιος – Illusion – 2160 βαθμούς
6. Μάνος Πυροβολάκης – Κιβωτός του Νώε – 2020 βαθμούς
7. Μέλισσες – Κινέζος – 1880 βαθμούς

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των επισκεπτών του site eurovision.gr όμως ήταν εντελώς διαφορετικό…

Η “Κιβωτός του Νόε” με τον Μάνο Πυροβολάκη και το “OPA” του Γιώργου Αλκαίου ισοβαθμούν ακριβώς στο 30%. Τις προηγούμενες μέρες η διαφορά έπαιζε στο 1% πάνω κάτω για τον καθένα.
Η τρίτη επιλογή του κόσμου είναι η το “Game of life” με τη Sunny Μπαλτζή & Second Skin με 17%.
Ακολουθούν το “Touch me deep inside” με τους Emigre (8%), το “Illusion” του Χρήστου Χατζηνάσιου (6%), ο “Κινέζος” με τις Μέλισσες (5%) και τέλος το “Πολεμάω” του Γιώργου Καραδήμου (4%).

Δείτε εδώ το νικητή να τραγουδάει “Οπα”!

Κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε όλα τα τραγούδια

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε