Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Έχεις μαύρους κύκλους; Έχουμε το διαιτολόγιο που θα τους εξαφανίσει για πάντα…

Έχεις μαύρους κύκλους; Έχουμε το διαιτολόγιο που θα τους εξαφανίσει για πάντα…

Ποιοι είναι οι λόγοι που τους προκαλούν; Τι μπορείς να κάνεις για να τους ξεφορτωθείς για πάντα;

Τόσο εκνευριστικοί, τόσο αντιαισθητικοί… Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σου είναι από τα πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση κάθε φορά που κοιτάζεσαι στον καθρέφτη. Και πόσο κονσίλερ να χρησιμοποιήσεις πια;

Θέλεις απλά να τους ξεφορτωθείς. Και η σωστή διατροφή είναι το μυστικό… για άλλη μια φορά!

Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη εξηγεί τι κάνεις λάθος και αποκτάς μαύρους κύκλους, αλλά και πώς θα τους απομακρύνεις “τρώγοντας”! Plus: ένα μενού διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για να καταπολεμήσει τους κύκλους κάτω από τα μάτια.

Τι είναι αυτό που τους προκαλεί;

“Η δημιουργία τους οφείλεται σε επίσχεση της ροής του φλεβικού αίματος και άλλων διακυτταρικών υγρών καθώς επίσης και σε χαλάρωση των μυών στην περιοχή των ματιών” εξηγεί η διαιτολόγος. Κι αν δεν κατάλαβες τίποτα, πολύ απλά κράτησε στο μυαλό σου πως το κακό lifestyle και οι τροφές εκείνες που “υπονομεύουν” τη σιλουέτα σου και ξυπνούν την κυτταρίτιδα, έχουν την ίδια επίδραση και στα μάτια σου. Λιπαρά, πολύ αλμυρά φαγητά, τηγανητά και διάφορα άλλα – κατά τα άλλα λαχταριστά – τρόφιμα “βαθαίνουν” την σκιά κάτω από τα μάτια σου.

“Η απομάκρυνση από το μεσογειακό τρόπο διατροφής, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης λιπαρών και αλμυρών τροφίμων. Τα τρόφιμα αυτά δυστυχώς είναι πλούσια σε νάτριο, του οποίου όταν αυξάνεται η συγκέντρωση στον οργανισμό, οδηγεί σε κατακράτηση υγρών” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη. 

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε