Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Φρανκ Φακίνος: Ο μοναδικός Έλληνας που διαγωνίζεται για την καλύτερη φωτογραφία στο N. Geographic!

Η φωτογραφία του Φρανκ επιλέχτηκε ανάμεσα σε 14.000 άλλες και ο ίδιος μίλησε στο TLIFE! Αύριο λήγει ο διαγωνισμός, αν σου αρέσει ψήφισέ τον!

Ο Φρανκ Φακίνος κατάγεται από την Ελλάδα, είναι 42 χρονών και ζει στο Los Angeles. Ασχολείται επαγγελματικά εδώ και 28 χρόνια με τα drums, και δεν είναι λίγα τα πάρτυ διασήμων στο εξωτερικό που έπαιξε μουσική.

Όπως περιγράφει και στο TLIFE, έχει παίξει πολλά είδη μουσικής όπως Rock, Jazz, Reggae, Pop και Funk και συγκεκριμένα στα πάρτυ των Brad Pitt, Melissa Ethridge, για όλο το επιτελείο της αγαπημένης σειράς Friends(3 φορές), Arnold Schwarzenegger, MTV, Paramount Pictures, Wilt Chamberlin, Gwyneth Paltrow και άλλων!

Ο Φρανκ εκτός από τη μουσική, αγαπάει πολύ τα ταξίδια, την πεζοπορία και φυσικά την… φωτογραφία!  Η οικογένειά του ζει στην Αμερική αλλά όλοι οι υπόλοιποι συγγενείς του, κατάγονται από τη Νάξο και ζούνε στην Αθήνα.

Το 1987 ήρθε στην Ελλάδα για να τους γνωρίσει! Στη χώρα μας εμπνεύστηκε και πρώτη φορά για τη φωτογραφία κι έτσι αγόρασε εδώ την πρώτη του φωτογραφική μηχανή. Όπως λέει χαρακτηριστικά, “το σόι μου είναι πολύ μεγάλο και έχει πολλή πλάκα! Έτσι τους φωτογράφιζα. Μέσα από την Ελλάδα εμπνεύστηκα και γι’άλλους προορισμούς. Ως τώρα έχω πάει και στις πέντε από τις πέντε ηπείρους, στην Αμερική τις λέμε εφτά ( Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Αφρική, Ανταρκτική).

Ο Φρανκ περιγράφει στο TLIFE: “Έίμαι πολύ περήφανος που είμαι ο μοναδικός Έλληνας που διεκδικεί μία θέση στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας του National Geografic, αν και δεν είμαι επαγγελματίας φωτογράφος. Από τις 14.000 φωτογραφίες επιλέχτηκαν 12 μόνο. Έχω κερδίσει σε ένα τοπικό διαγωνισμό με μία φωτογραφία από το βραζιλιάνικο καρναβάλι αλλά εξεπλάγην που επιλέχθηκα σε ένα διεθνή διαγωνισμό. Οι κατηγορίες είναι έξι (Travel, Animals, Nature, People, Weather, Action).  Σε κάθεμία υπάρχουν δύο φωτογραφίες που διαγωνίζονται. Εγώ συμμετέχω στην κατηγορία Travel.” Η φωτογραφία με την οποία παίρνει μέρος στο διαγωνισμό, ονομάζεται Glacial Hiker, απεικονίζει έναν πεζοπόρο σε παγετώνες και έχει τραβηχτεί στην Παταγονία το 2008.

“Θα ήθελα πολύ να κερδίσω αυτό τον διαγωνισμό για την Ελλάδα και για όλους τους συγγενείς μου. Κίνητρο μεγάλο είναι ότι ο νικητής κερδίζει κι ένα ταξίδι στην… Ελλάδα!”

Αν σου αρεσει κι εσένα η φωτογραφία του Φρανκ μπορείς να τον ψηφίσεις εδώ! O διαγωνισμός λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η υπέροχη φωτογραφία του διαγωνισμού Glacial Hiker

Αυτή η φωτογραφία του Φρανκ, ονομάζεται “Sailing On Ice” και έχει επιλεχθεί για μία εβδομαδιαία έκθεση του National Geographic. Tραβήχτηκε το 2008 στην Ανταρκτική. Μπορείς να τη δεις εδώ στο Νational Geographic.

Kαλή επιτυχία στον Φρανκ!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε