Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Γ. Κότσιρας: ”Κανένας καλλιτέχνης ο οποίος μένει στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα”!

Ο Γιάννης Κότσιρας τα βάζει με τα reality, εξηγεί γιατί δεν κυνήγησε ποτέ τη διεθνή καριέρα και γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο Γιάννης Κότσιρας είναι ένας καλλιτέχνης με αναπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Κατεβαίνει στις πορείες κι εξηγεί στο ΟΛΑ People τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. ”Μου έχουν προτείνει να ασχοληθώ με την πολιτική είτε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά αρνήθηκα. Θεωρώ ότι η κατεύθυνση που έχει πάρει η πολιτική τα τελευταία 20 χρόνια είναι περισσότερο σε επίπεδο να βολέψουμε τα παιδιά μας, να βγάλουμε κανένα φράγκο παραπάνω και πολύ μετά έρχεται η αγάπη προς τη χώρα μας. Αυτό δεν μου αφήνει πολλά περιθώρια να ασχοληθώ με την πολιτική σε επίπεδο εκλογών. Από την άλλη, όμως, είμαι υπέρ για να ασχολούνται οι άνθρωποι της τέχνης με την πολιτική”.

O τραγουδιστής είχε δεχτεί πρόταση να συμμετάσχει πέρσι στην κριτική επιτροπή του Greek Idol. Γιατί δεν δέχθηκε; ”Μου έιχε γίνει πρόταση με την προοπτική ότι θα μεταφερθεί το American Idol στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η συζήτηση που έκανα με τους υπεύθυνους ήταν η βάση του American Idol. Όταν κατάλαβα ότι αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αποφάσισα πως δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε αυτό που είχαν στο μυαλό τους. Στην Ελλάδα πολλές φορές στο βωμό της τηλεθέασης καταργείται στην πράξη η ουσία του διαγωνισμού, γι’αυτό δεν συμμετείχα στο Greek Idol”, απαντά.

Ποια είναι όμως η άποψή του γενικότερα για τους διαγωνισμούς που έχουν ως στόχο να αναδείξουν ταλέντα; ”Στον βωμό της τηλεθέασης δεν ασχολούνται με τα παιδιά αλλά με τις ειρωνείες και τις ίντριγκες της κριτικής επιτροπής. Η βασική αρχή όλων αυτών των shows  ανά τον κόσμο είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού. Στα ελληνικά κανάλια όμως τα μετατρέπουν σε reality. Δεν με ενδιαφέρουν οι διαμάχες των μελών των κριτικών επιτροπών που είναι τις περισσότερες φορές στημένες”, λέει χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση για το αν τον ενδιαφέρει η διεθνής καριέρα απαντά: ”Όχι δεν είναι κάτι που με αφορά. Οι θυσίες που χρειάζονται για να κάνεις διεθνή καριέρα είναι τόσο μεγάλες. Δεν είμαι διατεθειμένος να αφήσω τη χώρα, το σπίτι μου και άλλα, πολύ σημαντικά πράγματα όπως είναι οι παρέες, οι φίλοι και η προσωπική μου ηρεμία για μια προσπάθεια διεθνούς καριέρας. Ιστορικά θα δείτε ότι κανένας καλλιτέχνης ο οποίος μένει στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε