Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Για να τιμήσετε τις παραδόσεις, φτιάξτε μαγειρίτσα!

Για να τιμήσετε τις παραδόσεις, φτιάξτε μαγειρίτσα!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.04.2010 | 11:00
Πρώτη δημοσίευση: 03.04.2010 | 11:00

Η γνωστή σεφ Νίκη Μερκούρη, μας δίνει όλα της τα μυστικά για να φτιάξουμε την πιο νόστιμη μαγειρίτσα!

Υλικά για 4 μερίδες:
1 μεγάλη αρνίσια συκωταριά
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί αρωματισμένο με λουίζα ή λεμονόχορτο
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ ματσάκι άνηθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 μαρούλια χοντροκομμένα
χυμό από 1 ½ λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΣΙ:
Βάζουμε στο κρασί λίγα φύλλα από λεμονόχορτο ή λουίζα και το αφήνουμε όλη νύχτα.
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και τη κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Νεροβράζουμε τα πνευμόνια μόνο και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για 5 λεπτά ξερά κρεμμύδια και φρέσκα μαζί. Ρίχνουμε τα συκώτια και τα πνευμόνια και τα σωτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα. Τότε σβήνουμε με το αρωματικό κρασί. Ρίχνουμε τα μαρούλια ,αλάτι, πιπέρι, άνηθο, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για μια ώρα περίπου. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι ανακατεμένο με μια κουταλιά του γλυκού κορν φλάουερ μέσα στη μαγειρίτσα, αφήνουμε να πάρει δυο βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο, το σερβίρουμε ζεστό το βράδυ της Ανάστασης.

Η σεφ Νίκη ΜερκούρηΗ σεφ Νίκη Μερκούρη


   Διαδώστε αυτό το άρθρο