Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Γυναίκες και οικονομική κρίση: Tips για να βγούμε - όσο γίνεται - αλώβητες από αυτή την κατάσταση!

Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 21.03.2012 | 15:18

tlife

Ναι, τα πράγματα είναι σκούρα... Κάτι μπορούμε να κάνουμε όμως για να τα δούμε λίγο πιο αισιόδοξα!

Ναι, τα πράγματα είναι σκούρα... Κάτι μπορούμε να κάνουμε όμως για να τα δούμε λίγο πιο αισιόδοξα! Και μπορεί οι γυναίκες να έχουμε αποδείξει άπειρες φορές τη δύναμη της ψυχής μας και να προοδεύουμε στην πολιτική και στον χώρο της οικονομίας αλλά δυστυχώς η οικονομική κρίση μας έχει λυγίσει σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι τους άντρες. Με τη βοήθεια της ψυχολόγου Νίκης Ζαρκάδα, μπορούμε να πάρουμε κάποιες συμβουλές ώστε να βοηθήσουμε την ψυχολογία μας και τα νεύρα μας με όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά πρωτίστως στον εαυτό μας.

Η οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις επηρεάζοντας την ψυχολογία όλων μας. Άνδρες, γυναίκες και παιδιά βλέπουν την καθημερινότητά τους να αλλάζει και το μέλλον τους μοιάζει να είναι αβέβαιο, αν όχι απειλητικό. Η κρίση φέρνει στα διάβα της άγχος, φοβίες, καταθλιπτική διάθεση, απαισιόδοξη σκέψη. Κάποιοι πιστεύουν πως η κρίση επιδρά περισσότερο αρνητικά στους άνδρες και κάποιοι άλλοι στις γυναίκες. Όπως και να’ χει η αλήθεια είναι πως η οικονομική κρίση έχει συνδεθεί και στα δύο φύλα με αγχώδεις διαταραχές, νευρώσεις, κατάθλιψη, μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, εξάρτηση από αλκοόλ.

Για τον άνδρα που κοινωνικά θεωρείται ο «κουβαλητής» είναι δύσκολο να δεχτεί πως δεν τα καταφέρνει, πως δεν είναι αρκετός. Επιπλέον, ο άνδρας πιο δύσκολα μιλά για τα συναισθήματά του, μοιράζεται τη δυσκολία του, καθώς την ταυτίζει με αδυναμία. Έτσι, λοιπόν, είναι πιθανό να κλείνεται στον εαυτό του και να απομονώνεται.

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

ΜΟΔΑ | ΟΜΟΡΦΙΑ | ΝΕΑ | FITNESS | ΣΥΝΤΑΓΕΣ | ΣΧΕΣΕΙΣ

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο