Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

H Adidas by Stella McCartney καινοτομεί!

H Adidas by Stella McCartney καινοτομεί!

Η adidas by Stella McCartney λανσάρει το πρώτο t-shirt της συλλογής που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία DryDye, με την οποία κατά τη διαδικασία της βαφής των ρούχων δε χρησιμοποιείται καθόλου νερό!

Η adidas by Stella McCartney λανσάρει το πρώτο t-shirt της συλλογής που δημιουργήθηκε με την τεχνολογία DryDye, με την οποία κατά τη διαδικασία της βαφής των ρούχων δε χρησιμοποιείται καθόλου νερό! Η χρήση της τεχνολογίας αυτής αποτελεί το πρώτο βήμα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της adidas, DryDye.

Οι ποσότητες νερού που απαιτούνται για τη βαφή των ρούχων είναι τεράστιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ποσότητα νερού που απαιτείται για τη βαφή των ρούχων σε όλο τον κόσμο για δύο χρόνια, ισοδυναμεί με την ποσότητα νερού που διαθέτει η Μεσόγειος θάλασσα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μειώνονται οι υδάτινοι πόροι, αλλά να επηρεάζεται σημαντικά και το βιώσιμο μέλλον του πλανήτη (επιβεβαιώνεται και από την Ανάλυση του Κύκλου ζωής της DyeCoo Textile Systems BV). Για να βοηθήσει στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης νερού, η adidas έχει δεσμευθεί να στηρίξει την ανάπτυξη της τεχνολογίας DryDye, που θα μειώσει την ανάγκη χρήσης νερού κατά τη διαδικασία βαψίματος των ρούχων της.

Το καινοτόμο t-shirt adidas by Stella McCartney…

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε