Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

H Marie Chantal φόρεσε το χαμένο στέμμα της Φρειδερίκης, μετά από 50 χρόνια!

H Marie Chantal φόρεσε το χαμένο στέμμα της Φρειδερίκης, μετά από 50 χρόνια!

Η ιστορία ενός εξαφανισμένου στέμματος…

Ένα στέμμα που είχε να εμφανιστεί στο κεφάλι μέλους της πρώην βασιλικής οικογένειας εδώ και 50 χρόνια και θεωρείτο χαμένο,… εμφανίστηκε στο κεφάλι της Marie-Chantal, πριν από λίγες μέρες . Το ζευγάρι ήταν ανάμεσα στους 200 προσκεκλημένους της βασίλισσας της Δανίας και εκεί η σύζυγος του Παύλου φόρεσε στο κεφάλι της για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια τη διαμαντένια τιάρα που είχε φορέσει η γιαγιά του Παύλου Φρειδερίκη.

Όπως έγραψε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης, το συγκεκριμένο διάδημα είχε φορέσει η μητέρα του Κωνσταντίνου Φρειδερίκη και ήταν το αγαπημένο της. Ποτέ όμως δεν το είχε φορέσει η νύφη της Άννα- Μαρία. Από την ημέρα του γάμου της με τον Κωνσταντίνο το 1964 η Άννα Μαρία είχε φορέσει τα περισσότερα κοσμήματα που ανήκαν στην τότε βασιλική οικογένεια, εκτός από αυτή την τιάρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Ζαμπούνη, η πρώτη  φορά που εμφανίστηκε το στέμμα ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα, στολίζοντας την κόμη της βασίλισσα Σοφίας μητέρας, του πατέρα του Κωνσταντίνου, Παύλου. Μετά το θάνατό της, ο Παύλος το χάρισε στη σύζυγό του Φρειδερίκη η οποία το φορούσε σε επίσημες εμφανίσεις επί τρεις δεκαετίες.

Δες φωτογραφίες και μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε