Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

H νέα τρέλα που κυριαρχεί στο Facebook

H νέα τρέλα που κυριαρχεί στο Facebook

Αν είστε ένα από τα 350 εκατομμύρια μέλη του Facebook θα έχετε…

 …πιθανώς παρατηρήσει μερικούς απο τους φίλους σας να αλλάζουν τις φωτογραφίες του προφίλ τους, με εικόνες διασημοτήτων, με χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, Muppets, και άλλα…

Αυτό συμβαίνει επειδή μια άτυπη τρέλα- μόδα που ονομάζεται “Doppelganger Week” έχει κυκλοφορήσει στο δημοφιλές site. Για να συμμετάσχετε, απλά αλλάζετε την φωτογραφία του προφίλ σας, με αυτή μιας προσωπικότητα που πιστεύετε οτι σας μοιάζει.

 

Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος απο που και πότε ξεκίνησε η Doppelganger Week. Είναι αστείο, αν αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη εμφάνιση των περισσότερων φωτογραφιών απο το «The social Network», μια ταινία που βασίζεται στην προέλευση του Facebook στην οποία τα πρώτα στελέχη της εταιρείας απεικονίζονται με doppelgangers.

Ο σκοπός είναι, να βάλει ο χρήστης μια φωτογραφία μιας διασημότητας στο προφίλ του μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι είναι και τόσο αθώος. Η εταιρεία λέει: “Δεν θα δημοσιεύσετε το περιεχόμενο ή προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια στο Facebook που παραβιάζει ή προσβάλλει κάποιον άλλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή με άλλο τρόπο παραβιάζει το νόμο … Μπορούμε να αφαιρέσουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο ή πληροφορίες που δημοσιεύετε στο Facebook, αν πιστεύουμε ότι παραβιάζει την παρούσα δήλωση. ” Έτσι, αν δεν τραβήξατε εσείς τη φωτογραφία του διάσημου ή αγοράσατε τα δικαιώματα της, ίσως και να παραβιάζετε τους κανόνες του Facebook.

Ευτυχώς, για τους χρήστες του Facebook που θέλουν να κοινοποιήσουν στον κόσμο ότι νομίζουν ότι μοιάζουν στον Τζορτζ Κλούνι, φαίνεται οτι δεν υπήρξε καμία απαίτηση για να αποσύρουν τις φωτογραφίες αυτές απο το Doppelganger Week.

“Οι χρήστες είναι υπεύθυνοι για το περιεχόμενο τους, αλλά όπως πάντα, το Facebook θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα για άρση που λαμβάνει από τους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων,” Μέχρι στιγμής εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε οτι δεν έχουν λάβει κανένα τέτοιο αίτημα.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε