Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Helmut Newton: Αυτή την έκθεση φωτογραφίας δεν πρέπει να τη χάσεις!

Helmut Newton: Αυτή την έκθεση φωτογραφίας δεν πρέπει να τη χάσεις!

Η μόδα, το γυμνό, το πορτραίτο, το σεξ, το χιούμορ. Μέχρι τις 3 Μαρτίου έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις το έργο του Helmut Newton σε μια έκθεση που αποτελεί το talk of the town!

H παρουσίαση στη Στέγη του έργου του Helmut Newton αποτελεί την πρώτη αναδρομική έκθεσή του στη χώρα μας. Την έκθεση, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 13 Νοεμβρίου 2012 έως τις 3 Μαρτίου 2013, επιμελείται η Μαριλένα Β. Καρρά, Υπεύθυνη του Τομέα Εικαστικών Τεχνών.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη μεγάλη και εξαιρετικά επιτυχημένη έκθεση του Robert Mapplethorpe, η Στέγη εγκαινιάζει την περίοδο 2012-13 με μία ακόμα μεγαλύτερη, αναδρομική έκθεση ενός άλλου σημαντικού φωτογράφου, ο οποίος, μαζί με τον Irving Penn, τον Richard Avedon και τον Herb Ritts, ανέτρεψε τα ισχύοντα μέχρι τη δεκαετία του ‘60 δεδομένα στη φωτογράφιση μόδας, προσδίδοντάς της μία υψηλή αισθητική και καλλιτεχνική διάσταση, στην οποία συνδυάζονταν ταυτόχρονα η υπεροχή της κομψότητας και η επιθυμία πρόκλησης, ακόμα και σκανδαλισμού, σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο Χέλμουτ Νιούτον (1920-2004) προκάλεσε και πολλές φορές σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του, μέσω του οποίου κατόρθωσε να αποδώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ και τη βία που ένιωθε ο ίδιος να διέπουν τη συμπεριφορά των αν­θρώπων που συναντά κάποιος στον κόσμο της μόδας, της πολυτέλειας, του χρήματος και της εξουσίας. Η διάθεσή του να σοκάρει γίνεται το όχημα προκειμένου να ασκήσει δριμεία κριτική σε αυτό που ταυτόχρονα υπηρετεί, δηλαδή στη διαφήμιση, στην εμπορευματοποίηση, στην εκμετάλλευση του γυναικείου γυμνού, στον άκρατο καταναλωτισμό και στον εκμαυλισμό του καταναλωτικού κοινού.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε