Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

How to stay chic in the heat: Καύσωνας! Τι να φορέσεις όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει…

How to stay chic in the heat: Καύσωνας! Τι να φορέσεις όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει…

Το θερμόμετρο ανέβηκε επικίνδυνα και αυτή η ζέστη μάλλον σε έχει κάνει να μην ξέρεις τι να φορέσεις…

Πάντα μία ερώτηση βασάνιζε το μυαλό μου όταν άκουγα τους λάτρεις της ζέστης να επιμένουν πόσο υπέροχα είναι όταν το θερμόμετρο αγγίζει τα ύψη: “τι φοράνε και με τόση χαρά την υπομένουν;” Αν είσαι στην ακροθαλασσιά και οι κινήσεις σου περιορίζονται στο ελάχιστο το καταλαβαίνω. Αν όμως έξω επικρατούν συνθήκες φούρνου κι εσύ έχεις να ντυθείς, να βαφτείς και να δουλέψεις χωρίς η ζέστη να σου παρέχει τίποτε περισσότερο από ιδρώτα και δυσφορία, τι κάνεις;

Έχοντας αυτά στο μυαλό και όντας ένα κορίτσι που αγαπάει το ντύσιμο, το καλοκαίρι σίγουρα σε ενθουσιάζει αφού απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο προετοιμασίας αλλά δεν σε αφήνει να εκφραστείς όπως θα επιθυμούσες αφού η αφόρητη ζέστη σε αφοπλίζει.

Με αυτή τη λογική λοιπόν και αναλύοντας τις δεδομένες συνθήκες: ότι ζεις στην καθημερινότητα και θέλεις να είσαι άνετη και κομψά ντυμένη,  το TLIFE σου προτείνει ρούχα που δεν θα σε κάνουν να χάσεις το στιλ σου ενώ παράλληλα θα φροντίσουν να σε κρατήσουν όσο πιο δροσερή γίνεται.

ΦΟΡΕΣΕ! Βασικό χρώμα τις ημέρες ζέστης είναι το λευκό!

ΑΠΟΦΥΓΕ! Απόφυγε να φορέσεις οτιδήποτε μαύρο.

Michael Kors

THE SHOES

Πρώτος και βασικότερος κανόνας όλων είναι τα σωστά παπούτσια! Οι θερμοκρασίες είναι υψηλές οπότε είναι ευκαιρία να περιποιηθείς τα πέλματά σου και να φορέσεις κομψά σανδάλια και πέδιλα. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως κινείσαι μέσα σε πόλη και χρειάζεται το πόδι σου να είναι σταθερό οπότε επέλεξε ζευγάρια που δένουν ώστε να μην έχεις φόβο να γλιστρήσεις.

TIP: Φρόντισε η σόλα από το σανδάλι σου να είναι αρκετά χοντρή ώστε να μην επιτρέπει τη θερμότητα από την άσφαλτο να διαπερνάει το κορμί σου. Ενώ η χρήση πλαστικής σαγιονάρας είναι λάθος όχι μόνο για αισθητικούς λόγους (αλλιώς ντυνόμαστε μέσα στη πόλη κι αλλιώς στη θάλασσα) αλλά και γιατί το πλαστικό επιτρέπει στα πόδια σου να ζεσταίνονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕ πως ένα ζευγάρι επσαντρίγες είναι μία πολύ κομψή επιλογή όπως και τα πάνινα oxfords. Με αθλητικά παπούτσια η χρήση βαμβακερής κάλτσας είναι απαραίτητη.

Δες περισσότερες προτάσεις στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε