Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η άγνωστη ζωή του Γιώργου Αλκαίου!

Ο τραγουδιστής απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια την ελληνική μουσική σκηνή αλλά υπάρχουν πράγματα από την ζωή του που δεν είναι γνωστά.

O Γιώργος Αλκαίος έχει γράψει στο παρελθόν το κομμάτι “Opa- Opa”. Το τραγούδι αυτό το διασκέυασαν οι Antique και ακούγεται στο soundtrack της ταινίας “Children of men” με πρωταγωνιστές τους Clive Owen, Julian Moore και Michael Kein. Η ταινία φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Alfonso Cuaron και ήταν προτεινόμενη για 3 βραβεία Όσκαρ.

Δεν είναι όμως η πρώτη διεθνής αναγνώριση αφού το 2001, το τραγούδι του “Συρματόπλεγμα” έγινε το νικητήριο τραγούδι της γνωστής Τουρκικής ομάδας Γαλατά Σαράι, όταν εκείνη κέρδισε το διηπειρωτικό κύπελλο και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο ίδιος αν και φανατικός Oλυμπιακός βρέθηκε να παίζει μπάλα στην παιδική ομάδα του Παναθηναϊκού φορώντας μια κόκκινη φανέλα από μέσα, με προπονητή τον Μίμη Δομάζο.

Το ταλέντο του δεν περιορίζεται όμως μόνο στο τραγούδι αφού έχει γράψει για άλλους καλλιτέχνες κάποια πολύ γνωστά κομμάτια όπως: το “Ξυπνάει ο άλλος μου εαυτός” της Αλέξια και χρησιμοποιήθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια αναψυκτικού και το “Δεύτερα Χέρια” και “Πες μου να πεθάνω” του Νότη Σφακιανάκη.

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, σε ηλικία 17 χρονών πήρε μέρος στο έργο του Σοφοκλή “Αντιγόνη”. Η συμμετοχή του ήταν στο χορό του έργου που παίχτηκε στη Επίδαυρο ενώ πρωταγωνίστρια ήταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η πρώτη του εμφάνιση όμως σε τηλεοπτική εκπομπή ήταν το 1989, στο “Έλα στο φως” της ΕΤ2. Η πρώτη του δουλειά σε ηλικία 12 χρόνων ήταν ως πωλητής στο ιχθυοπωλείο του θείου του.

Το 1991 κέρδισε το πρώτο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με το τραγούδι “Δεν με θέλεις τολμηρό” ενώ ο πρώτος προσωπικός του δίσκος είχε τον τίτλο “Με λίγο τρακ” σε στίχους της Έυης Δρούτσα και με τραγούδι που ξεχωρίζει το “Τι τι”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε