Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Η επιστροφή της Ε. Κουντουρά στα βουλευτικά έδρανα. Δες στιγμές από τη ζωή της

Δες φωτογραφίες της Έλενας από τη λαμπρή καριέρα της στο εξωτερικό!

Η απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να βάλει μη- κοινοβουλευτικά στελέχη στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, οδήγησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στην παραίτηση από το βουλευτικό του αξίωμα. Η κίνησή του αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, άνοιξε τις πόρτες για την επιστροφή της Έλενας Κουντουρά στη Βουλή.

Η ίδια είναι πρώτη επιλαχούσα λοιπόν, στην Α’ περιφέρεια της Αθήνας για να πάρει τη θέση του στη Βουλή, με 23.533 σταυρούς προτίμησης -μια θέση πάνω από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Ποια είναι όμως η Έλενα Κουντουρά;

Η Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη απόστρατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού. Σε ηλικία μόλις 11 ετών γράφτηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και μάλιστα, υπήρξε πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας για πολλά χρόνια, με πανελλήνια ρεκόρ στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων και στο άλμα εις ύψος, με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΤΕΦΦΑ, και από το 1984 έως το 1996 έκανε Διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας.

Μάλιστα, ήταν από τις πρώτες ελληνίδες που έκαναν καριέρα super model στο εξωτερικό. Το Παρίσι ήταν η βάση της αλλά ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, συνεργάστηκε με μεγάλους και σπουδαίους σχεδιαστές, περιοδικά, ενώ το 1990 ανακηρύχθηκε από το CCN ως ένα από τα 10 καλύτερα μοντέλα του κόσμου.

Η Έλενα επίσης, συνεργαζόταν με μεγάλα ονόματα του μόντελινγκ όπως η Kate Moss, ήταν η μούσα του Serge Lutens, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε το πρόσωπο της μεγάλης εταιρείας καλλυντικών, Shiseido.

Είναι παντρεμένη με τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Μάριο. Από το 1996 έως και το 2003, ήταν αρχισυντάκτρια πολλών ελληνικών περιοδικών lifestyle, ενώ μάλιστα, ήταν αυτή που εμπνεύστηκε το βραβείο ”Γυναίκες της χρονιάς”. Το 2001 ίδρυσε με τον σύζυγό της τη δική τους εκδοτική εταιρεία και το 2004 έγινε μέλος της Βουλής των Ελλήνων.

Τέλος, η Έλενα συμμετέχει σε πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις κι αναπτύσσει ισχυρή φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Δες φωτογραφίες από την πορεία της στο χώρο του διεθνούς μόντελινγκ στο TLIFE!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε