Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Η οικονομική κρίση, το κόκκινο κραγιόν, το 1940 και η Ζωζώ Νταλμάς!

Σήμερα γιορτάζουμε το ΌXI του 1940! Οι σημερινές μέρες όμως είναι αρκετά δύσκολες για πολλούς Έλληνες κι Ελληνίδες όπως και τότε… Ποιο είναι το κοινό στοιχείο των γυναικών για την ανύψωση του ηθικού;

Σήμερα γιορτάζουμε το ΌXI του 1940! Οι σημερινές μέρες όμως είναι αρκετά δύσκολες για πολλούς Έλληνες κι Ελληνίδες όπως και τότε… Αν και δεν είναι λίγοι που αντιδρούν στη σύγκριση αυτών των χρόνων, εμείς θα μιλήσουμε για κάτι πιο ανάλαφρο… Για το κοινό στοιχείο των σημερινών και των άλλοτε γυναικών για την ανύψωση του ηθικού!

Ποιο είναι αυτό; Το κόκκινο κραγιόν! Στην κατηγορία Beauty βρήκαμε την παρακάτω ενδιαφέρουσα έρευνα!

Γυναίκες: θηλυκές, όμορφες, sexy και πάντα περιποιημένες. Πάντα; Και με την κρίση τι γίνεται; Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η κρίση είναι αντιστρόφως ανάλογη των εξόδων που κάνουμε για αγορές καλλυντικών και ειδικά κραγιόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Kline Consumers Product Research Practice της Estee Lauder, μελετώντας στοιχεία πωλήσεων 50 χρόνων, διαπίστωσε ότι με κάθε αύξηση της ανεργίας κατά 1% οι γυναίκες αγόραζαν +25 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα κραγιόν. Η αύξηση δε στις πωλήσεις κραγιόν έφτασε στο αποκορύφωμά της μετά την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η διαπίστωση αυτή δεν είναι κάτι νέο για τις εταιρίες καλλυντικών, καθώς σύμφωνα με συνέντευξη του διακεκριμένου καθηγητή Geoffrey Jones στο “Mostly Economics”, κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε το πράσινο φως για την παραγωγή κραγιόν καθώς πίστευε ότι το αντίκτυπό τους στην ψυχολογία των ανθρώπων ήταν καταλυτικής σημασίας.

Μία από τις πιο γνωστές Ελληνίδες που υιοθέτησε το κόκκινο κραγιόν ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά της στοιχεία, ήταν η Ζωζώ Νταλμάς.

Η Ζωζώ γεννηθηκε το 1905, υπήρξε πρωταγωνίστρια της ελληνικής (και αργότερα και της τουρκικής) οπερέτας. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Σταυρίδου.

Υπήρξε ερωμένη πρίγκιπα στην Αίγυπτο, που κατά τη στιγμή που έβγαινε στη σκηνή  πλημμύριζαν την αίθουσα λουλούδια και περιστέρια…

Διάβασε στο TLIFE την συναρπαστική ιστορία ζωής της Ζ.Νταλμάς.Φωτογραφίες

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε