Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ηχηρό όχι στα ανορεξικά μοντέλα!

Ηχηρό όχι στα ανορεξικά μοντέλα!

Το γερμανικό γυναικείο περιοδικό ”Brigitte” φωτογράφησε καθημερινές γυναίκες στις σελίδες μόδας του τεύχους για τον μήνα Ιανουάριο!

 

Η Sybille Zschaber, είναι δασκάλα Ιστορίας σε ένα σχολείο γραμματικής στο Hamburg, αλλά αυτό το μήνα βρίσκεται σε όλες τις σελίδες μόδας του πιο δημοφιλούς γερμανικού γυναικείου περιοδικού!



 

              Ο Andreas Lebert, εκδότης του περιοδικού ”Brigitte”, ανακοίνωσε την απόφαση να  μην προβάλλονται μοντέλα επαγγελματίες μετά από γράμματα που έλαβε από εκατοντάδες αναγνώστριες του περιοδικού. Οι αναγνώστριες  ισχυρίζονταν ότι δεν ταυτίζονται με τα μοντέλα που εμφανίζονταν στις σελίδες του περιοδικού και δεν άντεχαν να βλέπουν άλλο…κόκαλα να προεξέχουν!

 

Μάλιστα, ο κύριος Lebert δήλωσε ότι τα μοντέλα που συνεργάζονταν με το ”Brigitte” για χρόνια, ήταν τόσο αδύνατα που ήταν αναγκασμένοι να τα ”παχαίνουν” χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Photoshop!

 

Στο ”Brigitte” του Ιανουαρίου, εκτός από την Sybille Zschaber, φωτογραφήθηκε και μια 21χρονη ρεσεψιονίστ από το Capri, μια 28χρονη ιδιοκτήτρια εστιατορίου από το Hamburg, μια καλλιτέχνης 45 ετών και μια φοιτήτρια οικονομικών 21 ετών!

 

Ο Γερμανός guru της μόδας Karl Lagerfeld δήλωσε ότι είναι αντίθετος με αυτή την καμπάνια του ”Brigitte” που παρουσιάζει καθημερινές γυναίκες ως μοντέλα! Ο Lagerfeld χαρακτήρισε αυτούς που κριτικάρουν τα πολύ αδύνατα μοντέλα ως ”χοντρές μούμιες”!

 

Παρά τη λογοκρισία που δέχεται το ”Brigitte”, αξίζει  να του απονείμουμε τα εύσημα για αυτή την πρωτοβουλία κατά της μάστιγας της Νευρικής Ανορεξίας!

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε