Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ξεκίνησε να εξοντώνεις την κυτταρίτιδα από ΤΩΡΑ! Και έχουμε όλο το know how για το πετύχεις!

Ας πάρουμε ως αρχή: στην κυτταρίτιδα θέλει προσπάθεια και χρόνο! Δεν γίνονται θαύματα! Οπότε, ας ξεκινήσουμε από… ΤΩΡΑ!

Αυτό το άρθρο πρέπει να ξεκινήσει με τις εξής δύο παραδοχές- αλήθειες:
α) Οι Ελληνίδες είμαστε της τελευταίας στιγμής. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό που κάνουμε για την κυτταρίτιδα. Ξεκινάμε να βάζουμε κρέμες δύο μέρες πριν φορέσουμε το μαγιό μας. Και έχουμε την απαίτηση να δούμε αποτέλεσμα!
β) Η κυτταρίτιδα (από την άλλη) δεν μπορεί να εξαφανιστεί με δύο απλές επαλήψεις κρέμας. Θέλει υπομονή, επιμονή και εντατική προσπάθεια.

Άρα: όσο προχωράμε προς την Άνοιξη και όσο τα μήκη ανεβαίνουν (αυτό είναι και το νόημα της photo παραπάνω) εσύ οφείλεις να περιποιείσαι πιο εντατικά το σώμα σου. Και λέω να δώσουμε σήμερα beauty όρκο ομορφιάς ότι θα ξεκινήσουμε από ΤΩΡΑ (ok, αύριο!). Προς το παρόν, ας διαβάσουμε και ας μάθουμε τα πολύτιμα beauty tips που μας έδωσε η αισθητική ιατρός- δερματολόγος Μάργκυ Καπελάρη!

PS: μην πεις ότι δεν σε είχα προειδοποιήσει όταν σε ένα μήνα θα θέλεις να φορέσεις το κοντό girly φόρεμά σου χωρίς καλσόν και παραπονιέσαι!

Τι είναι η κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα είναι κάτι το οποίο υπάρχει στα γονίδια του γυναικείου σώματος. Είναι ο διαφορετικός τρόπος που το γυναικείο σώμα είναι φτιαγμένο. Και λόγω των ορμονών αλλά και επειδή είναι διαφορετικός ο τρόπος που δένεται το υποδόριο λίπος με το δέρμα σε αντίθεση με τον άντρα.

Τα στάδια της κυτταρίτιδας είναι τέσσερα

– Ξεκινάμε από το 1ο στάδιο που δεν φαίνεται η κυτταρίτιδα όταν είμαστε όρθιες, αλλά μόνο αν πιέσουμε το δέρμα ανάμεσα στα δάχτυλά μας. Αυτό το έχει το 80% των γυναικών.

– Το 2ο στάδιο είναι όταν αρχίσουμε και βλέπουμε αυτά τα βουναλάκια.

– Το 3ο στάδιο είναι όταν τα βουναλάκια αυτά είναι ακόμα πιο έντονα και πονάνε όταν τα πιάνουμε.

– Το 4ο στάδιο είναι όταν πονάς ακόμα περισσότερο σε κάθε κίνηση. Δηλαδή πας να κάτσεις και πονάς, σηκώνεσαι και πονάς και έχεις πολύ πιο έντονα πρηξίματα.

Οιδηματώδης, λιποματώδης και άλλα είδη κυτταρίτιδας
– Κάποιες κυτταρίτιδες έχουν περισσότερα πρηξίματα και είναι αυτές που μπλοκάρεται περισσότερο η λεμφική κυκλοφορία. Οι συγκεκριμένες ονομάζονται οιδηματώδεις.

– Η λιποματώδης κυτταρίτιδα είναι αυτή που κυριαρχεί σε γυναίκες που είναι παχύσαρκες ή σε γυναίκες που έχουν έντονο το γυναικείο σχήμα “αχλάδι” λόγω της κατασκευής τους. Σε αυτή την περίπτωση το λιποκύτταρο κυριαρχεί, έχει φουσκώσει και αυτό πιέζει την κυκλοφορία.

– Τέλος, η σκληρυντική μορφή ή η οινοματώδης μορφή κυτταρίτιδας εμφανίζεται σε γυναίκες που έχουν κακής ποιότητας κολλαγόνο με αποτέλεσμα να “στραγγαλίζονται” τα αγγεία και να εμφανίζεται αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα δημιουργείται από…
– κακή κυκλοφορία

– κακή ποιότητα συνδετικού ιστού κάτω από το δέρμα

– από τα διογκωμένα λιποκύτταρα

Όλα τα παραπάνω κάνουν μια φλεγμονή στην περιοχή γιατί η κυτταρίτιδα είναι μια φλεγμονή. Γι’ αυτό όταν ξεκινάμε για πρώτη φορά θεραπείες μπορεί να είναι επώδυνες, τόσο που όταν ακουμπάς την περιοχή μπορεί να αισθάνεσαι ακόμη και έντονο πόνο. Ωστόσο, όσο η θεραπεία προχωράει αυτός ο πόνος μειώνεται.

Τι μπορώ να κάνω; Μάθε τα πάντα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε