Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Λ. Μαχαιρίτσας: ”Ε, ας γυρίσουμε στην εποχή του 1940”!

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μιλάει για την οικονομική κρίση, για την Ελλάδα και τη μουσική του σήμερα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας πραγματοποίησε συναυλίες με τον Γιάννη Κότσιρα οι οποίες είχαν μεγάλη επιτυχία. Ο Λαυρέντης νιώθει τον παλμό του κόσμου, καταλαβαίνει το πόσο προβληματισμένος είναι. ”Επικρατεί μια άποψη πως μόλις έρθει το φθινόπωρο, θα πέσει πανώλη στη χώρα μας και θα τους εξολοθρεύσει όλους! Όσα συμβαίνουν έχουν ένα αντίκτυπο στη ψυχολογία των ανθρώπων. Από τις πρώτες νότες του Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, τους έπιανε μια υστερία. Αυτό είναι τρανταχτή απόδειξη πως τα πράγματα είναι περίεργα. Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση”, δηλώνει στο περιοδικό ΕΓΩ!

Ο καλλιτέχνης θεωρεί πως όλο αυτό το κλίμα έχει δημιουργηθεί ύπουλα και υπόγεια: ”Κι αυτή η τηλεόραση παίζει τόσο βρώμικο παιχνίδι. Έβλεπα πρόσφατα μια συζήτηση για την απαγόρευση του καπνίσματος. Έχω κόψει το τσιγάρο εδώ και δέκα χρόνια. Όμως τι παράννοια τους έχει πιάσει με το κάπνισμα; Ας κάνουν μαγαζιά για καπνίζοντες και άλλα για μη καπνίζοντες. Είναι παγκόσμια δικτατορία. Να μην καπνίζεις γιατί απαγορεύεται. Τάχα για το καλό σου. Κι αυτά τα οικονομικά μέτρα που έλαβαν τάχα για την ευμάρειά μας, τα πήραν με την απειλή ότι θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα του 40′. Ε, ας γυρίσουμε στην εποχή του 40′. Τουλάχιστον όμως θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Δεν θα είμαι και δέσμιος των υλικών αγαθών”.

Ποια είναι η άποψή του για τα reality ταλέντων; ”Όσο διαρκεί ένα talent show διαρκεί και η διασημότητα των ταλέντων του. Δεν τα παρακολουθώ ποτέ γιατί θλίβομαι. Δεν μπορώ να βλέπω τα μικρά παιδιά, τα οποία έχουν τη ψύχωση να γίνουν τραγουδιστές – και ορισμένα το αξίζουν – και να είναι εκ των προτέρων καταδικασμένα στην αποτυχία. Γιατί, αν ο κόσμος μάθει πώς πίνεις, πώς καπνίζεις, πώς κοιμάσαι, πώς ερωτεύεσαι, πώς κλαις και πώς γελάς, μόλις τελειώσει το σόου και το κοινό σε έχει φάει καλά καλά, τότε σε φτύνει”, τονίζει.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε