Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Makedonia Palace: Λουκέτο στο ξενοδοχείο “σύμβολο” – Ποιες προσωπικότητες πέρασαν από εκεί;

«Tέλος εποχής» θα σηµάνει στο τέλος του χρόνου για το ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, όπως όλα δείχνουν.

Δυστυχώς η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τον τουριστικό κλάδο. Αν και στη Θεσσαλονίκη τα ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί, καταγράφεται µείωση της κύριας ξενοδοχειακής δραστηριότητας.

Το κλείσιµο του Makedonia Palace θα επιφέρει πλήγµα στην τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς αποτελεί «ορόσηµο» για την πόλη. Το ξενοδοχείο είναι πέντε αστέρων, χτίστηκε τη δεκαετία του 1970, όταν ήταν πρωθυποργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Διαθέτει 284 δωµάτια και σουίτες και πραγματικά πρόκειται για ένα κόσμημα στο κέντρο της Θεσαλονίκης. Με τον ιδιαίτερο φωτισμό του έιναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, μετά τον Λευκό Πύργο και είναι το κτίριο που μπορεί να διακρίνει ο καθένα από την παραλία της συμπρωτεύουσας.

Ανακαινίστηκε πλήρως και επαναλειτούργησε τον Σεπτέµβριο του 1995, ενώ το 2002-2003 πραγµατοποιήθηκε ξανά ριζική ανακαίνιση. Θεωρείται ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή στην Ελλάδα, βρίσκεται στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την ανατολική αστική προκυµαία της πόλης, σε µικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, τον Λευκό Πύργο και το ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, και αποτελούσε παραδοσιακά το κατάλυµα του πρωθυπουργού και µεγάλου µέρους του Υπουργικού Συµβουλίου κάθε χρόνο στο πλαίσιο της ∆ιεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

H Nτόρα Μπακογιάννη σε συνάντηση της με τους bloggers της Θεσσαλονίκης στο Macedonia Palace

Επίσης, έχει φιλοξενήσει πολλές ελληνικές και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίµιρ Πούτιν, και διασηµότητες όπως η Φέι Νταναγουέι, ο Κόλιν Φάρελ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του “Αλεξάνδρου” και η Κατρίν Ντενέβ που έιχε ταξιδέψει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για το το 12o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

O Κόλιν Φάρελ

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε