Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Μάθετε τα βασικά του διαδικτύου εύκολα με το νέο online βιβλίο της Google!

Μάθετε τα βασικά του διαδικτύου εύκολα με το νέο online βιβλίο της Google!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.11.2010 | 12:53
Πρώτη δημοσίευση: 20.11.2010 | 12:53

Η Google κυκλοφόρησε ένα interactive online βιβλίο, στο οποίο εξηγεί στους αναγνώστες του όλες τις ακαταλαβίστικες έννοιες που υπάρχουν στο διαδίκτυο και πολλοί χρήστες δεν ξέρουν τι είναι.

Το νέο βιβλίο ονομάζεται 20 Things I Learned About Browsers and the Web, και υπόσχεται να εξηγήσει στο μέσο χρήστη, βήμα προς βήμα τι είναι και πώς λειτουργεί το Web.

Πίσω από το online βιβλίου κρύβεται η ομάδα ανάπτυξης του Chrome  που με τη χρήση HTML5 κατάφερε κι ενσωμάτωσε πληθώρα έξυπνων εικονογραφήσεων του Γερμανού εικονογράφου Christoph Niemann.

Στην πρώτη ενότητα του online βιβλίου (“What Is the Internet?”) ο χρήστης μπορεί να μάθει για το internet και την ιστορία του ενώ στα επόμενα κεφάλαια εξηγεί πολλές από τις βασικές έννοιες του διαδικτύου όπως το cloud computing, τα web apps, οι γλώσσες προγραμματισμού του Web, οι browsers, η ιδιωτικότατα, η ασφάλεια και το open source.

Μπορεί το υλικό του online βιβλίου να είναι αρκετά επιφανειακό για τους έμπειρους χρήστες όμως σίγουρα είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση για όσους θέλουν να μάθουν με απλό τρόπο διάφορα  πράγματα για το διαδίκτυο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο