Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μεγάλοι θυελλώδεις έρωτες διασήμων που γράφουν ιστορία!

Οι πιο παθιασμένοι έρωτες που έγιναν διάσημοι…

Ημέρα του έρωτα σήμερα και όλοι μπαίνουμε σιγά σιγά στην “αγαπησιάρικη” ατμόσφαιρα του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάζεται σήμερα 14 Φεβρουαρίου σε όλο το δυτικό κόσμο και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ερωτευμένους και ακόμη κι αν κάποιοι δεν πιστεύουν σε αυτές τις “εμπορικές” γιορτές, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να γιορτάσουμε τον έρωτα μας και την σχέση μας με το έτερον ήμισυ.
 
Ποιος είναι ο Άγιος Βαλεντίνος;
 
Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι ο άγιος του Έρωτα και είναι ένα υπαρκτό ιστορικό πρόσωπο. Ήταν ένας Χριστιανός ιερέας που έζησε το 270μΧ, επί Κλαύδιου. Θέλοντας να διαδώσει τη χριστιανική πίστη τελούσε γάμους ανάμεσα σε ζευγάρια, προσπαθώντας να δημιουργήσει πυρήνες ανάπτυξης του χριστιανισμού, και φυσικά οικογένειες. Αν και προειδοποιήθηκε για τις αντιπαγανιστικές του διαθέσεις, δεν υποχώρησε και συνέχισε να παντρεύει τους πιστούς, μέχρι που βασανίστηκε και θανατώθηκε.
 
Η Καθολική Εκκλησία αναγνώρισε πολλούς αιώνες αργότερα τον Βαλεντίνο ως άγιο και όρισε την ημερομηνία λατρείας του στις 14 Φεβρουαρίου. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνώρισε τον άγιο αυτό και κράτησε σκληρή στάση απέναντι στη μόδα που πήγε να καθιερωθεί. Ωστόσο μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό της άγιο και συγκεκριμένα τους Άγιους προστάτες του Έρωτα, όπως ο Άγιος Υάκινθος στις 3 Ιουλίου και οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα στις 13 Φεβρουαρίου.
 
Οι μεγαλύτεροι και πιο παθιασμένοι έρωτες
 
Με αφορμή την ημέρα των Ερωτευμένων το TLIFE συγκέντρωσε τους μεγαλύτερους και πιο θυελλώδεις έρωτες των διάσημων που έχουν υπάρξει, που έγραψαν και γράφουν ιστορία.
 
Μάρκος Αντώνιος και Κλεοπάτρα


 
Ένας από τους πιο μεγάλους και παθιασμένους έρωτες που έμεινε στην ιστορία για το τραγικό του τέλος ήταν αυτός του Ρωμαίου Μάρκου Αντώνιου και της βασίλισσας της Αιγύπτου Κλεοπάτρας.
 
Η ιστορία αγάπης τους μένει ζωντανή μέσα από τα κείμενα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, που ήταν αυτός που κατέγραψε τον κεραυνοβόλο έρωτά των δυο ισχυρών ανθρώπων της εποχής τους. Ο Μάρκος Αντώνιος και η Κλεοπάτρα αγαπήθηκαν με πάθος, παντρεύτηκαν και πέθαναν: ο Αντώνιος, σύμφωνα με μία εκδοχή, όταν τον πληροφορούν ψευδώς ότι η Κλεοπάτρα είναι νεκρή, και η Κλεοπάτρα, όταν πληροφορείται τον θάνατό του. Σύμφωνα με το μύθο η Κλεοπάτραπήρε την τύχη στα χέρια της και αυτοκτόνησε μεγαλοπρεπώς, αφήνοντας να την δαγκώσει ένα δηλητηριώδες φίδι.
 
Ωνάσης – Κάλλας


 
Τον μεγάλο έρωτα, όπως τον ενσάρκωνε στην όπερα έζησε και στην προσωπική της ζωή η Μαρία Κάλλας με τον Κροίσο Αριστοτέλης Ωνάση.
 
Η έλξη ανάμεσά τους ήταν αμοιβαία και το ειδύλλιο τους αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας με τη θαλαμηγό “Χριστίνα” με αφετηρία το Μόντε Κάρλο και προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Από εκείνη τη στιγμή η Κάλλας του δόθηκε ολοκληρωτικά και δεν σταμάτησε να τον αγαπά ως το τέλος της ζωής της.
 
 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε