Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μπορεί η γέννηση ενός παιδιού να σώσει μια σχέση;

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι ένα παιδί είναι ο καλύτερος τρόπος για να σώσουν τη σχέση ή το γάμο τους…

Στις μέρες μας είναι πολλά τα ζευγάρια που σκέφτονται να κάνουν ένα παιδί γιατί πιστεύουν ότι αυτό… θα καλυτερεύσει την σχέση τους. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι. Ίσα ίσα που κάνει χειρότερη την σχέση και μετά από λίγο καιρό χωρίζουν. Η ψυχολόγος Κρίστη Μηλιόρδου σε ενημερώνει για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!

 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θεωρούν ότι ένα παιδί είναι το εισιτήριο για να σώσουν τη σχέση ή το γάμο τους και ότι αποτελεί μια λύση σε συζυγικά ή μη προβλήματα. Η φράση «Μόλις γεννηθεί το παιδί θα αλλάξει..» είναι αρκετά οικεία σε γάμους ή σχέσεις που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά επιμένουν να είναι μαζί.

 

Ίσως αυτή είναι και η εξήγηση στο γιατί το 15% των νέων γονέων καταλήγουν διαζευγμένοι τρία μόλις χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Συνήθως πιστεύουν ότι το θαύμα μίας νέας ζωής θα δώσει τέλος σε διαφωνίες, τσακωμούς και διλήμματα, ενώ ταυτοχρόνως θα προσφέρει έναν ισχυρότερο δεσμό που θα διαφυλάξει τη σχέση τους και θα αποσπάσει την προσοχή τους από οτιδήποτε προκαλούσε ανησυχία.

 

Σ ’αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι η πεποίθηση πως ένα μωρό μπορεί να λύσει τα προβλήματα μίας σχέσης είναι ένας μύθος, που καταρρίπτεται ολοένα και περισσότερο. Μια σχέση ή ένας γάμος σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση αφού αφορά δύο άτομα. Το πιθανότερο είναι ότι η προσθήκη ενός ακόμη ατόμου με διαφορετικές, πολύ ιδιαίτερες ανάγκες θα προσθέσει προβλήματα και αγωνίες, παρά να μειώσει τα ήδη υπάρχοντα.

 

Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω πριν κάνουν ένα παιδί!

Ο ερχομός ενός μωρού δεν είναι ποτέ κάτι απλό, ακόμα κι αν έχει γεννηθεί στην πιο αγαπημένη οικογένεια.

 

– Τα μωρά αν και δεν παύουν να είναι ένα θαυμάσιο δώρο για κάθε γονιό έρχονται μαζί με κάποιες υποχρεώσεις. Δυο από αυτές είναι η οικονομική και συναισθηματική κάλυψη όλων των αναγκών τους.
-Οι συχνές επισκέψεις στο γιατρό, οι απαιτούμενες εξετάσεις, οι νέες προμήθειες, τα έπιπλα όσο και η συνεχής φροντίδα, απαιτούν μεγάλα ποσά χρημάτων. Επιπροσθέτως, ένα μωρό χρειάζεται 24ωρη φροντίδα και επίβλεψη. Ως εκ τούτου οι γονείς θα κληθούν τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών να αλλάξουν το πρόγραμμά τους, ώστε να βρίσκονται κοντά του.

Διάβασε περισσότερα στο TLIFE

 

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε