Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο άνθρωπος που έστειλε τον Χρήστο Ψωμόπουλο φυλακή!

Ο επιχειρηματίας Θοδωρής Τσουρεκάς εξηγεί πως ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη.

“Το Δεκέμβριο του 2000 ήρθαν τα δύο αδέρ­φια στο κατάστημα που έχω στη Φρατζή & Ηλία Ηλιού με σκοπό να αγοράσουν δύο πολύ ακριβά ηχητικά συστήματα αξίας περίπου 20 εκατομμυρίων δραχ­μών το καθένα. Ήρθαν στο μαγαζί με δύο Ferrari, μια μπλε και μια κόκκινη, με δύο μπράβους και δύο σωματοφύλα­κες”, αφηγείται σε συνέντευξή του στο Down Town ο 55χρονος επιχειρηματίας ηχητικών συστημάτων.

“Παρουσιάστηκαν δηλαδή ως άτομα με μεγάλη οικονομική ευμάρεια που γιʼ αυτούς αυτή η αγορά θα ήταν μια απλή αγορά. Γιʼ αυτό κι εγώ τους εμπιστεύ­τηκα, τους πούλησα τα συστήματα και εκείνοι με πλήρωσαν με επιταγές. Οι επιταγές ήταν μεταχρονολογημένες”, δηλώνει ο ίδιος. 

“Τα συστήματα παραδόθηκαν στα σπίτια τους και οι επιταγές έληγαν το Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2001. Όταν ήρθε η ημερομηνία να εισπράξω το ποσό της πρώτης επιταγής, με παίρ­νει τηλέφωνο ο Σάκης (Διονύσης) Ψω­μόπουλος και μου λέει ότι επειδή έχουν κάποιο ταμειακό πρόβλημα δεν μπο­ρούν να μου πληρώσουν την επιταγή, αλλά να μην ανησυχώ, να κρατήσω την επιταγή και θα μου την πληρώσουν αρ­γότερα”, υποστηρίζει στη συνέχεια ο κος Τσουρεκάς.

“Φτάνουμε να έχουν λήξει όλες οι επιταγές και να μην έχω εισπράξει κανένα ποσό στα χέρια μου. Στο σύνολο ήταν πέντε επιταγές, συνολικής αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ. Εφόσον λοιπόν έβλεπα ότι δεν υπάρχει διάθεση να με πληρώσουν τον Ιούλιο και τον Αύγου­στο του 2001, τους πρότεινα να μου επι­στρέψουν τα μηχανήματα και να τους δώσω τις επιταγές, αν και είχα υποστεί οικονομική βλάβη εφόσον τα μηχανή­ματα θα τα είχαν χρησιμοποιήσει. Μά­λιστα σε μια επίσκεψη που τους έκανα στα γραφεία τους για να τους ζητήσω τα χρήματά μου, εκείνοι μου έδειχναν τις δύο καινούργιες Porsche cabrio που εί­χαν αγοράσει, ενώ εμένα μου έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα να με πληρώ­σουν.

Η υπόλοιπη ιστορία είναι γνωστή καθώς ο νεαρός επιχειρηματίας Χρήστος Ψωμόπουλος συνελήφθη και οδηγήθηκε στις στρατιωτικές φυλακές Κορίνθου.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε