Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο διωγμός των τσιγγάνων στους “Πρωταγωνιστές”!

Ένα μοναδικό επεισόδιο αφιερωμένο στο διωγμό των τσιγγάνων θα παρουσιάσει αυτήν την Κυριακή στους “Πρωταγωνιστές” ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο διωγμό των τσιγγάνων είναι αφιερωμένο το επεισόδιο της Κυριακής στους “Πρωταγωνιστές”, την εκπομπή του Mega. Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το επιτελείο του βρέθηκαν στο νέο καταυλισμό που δημιούργησαν πρόσφατα στο Σοφό Ασπροπύργου 150 οικογένειες Τσιγγάνων.

 
Οι δημοσιογράφοι των “Πρωταγωνιστών” στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τις συνήθειες των σκηνιτών αλλά και για να καταγράψουν τα προβλήματά τους, πέρασαν μια εβδομάδα στον καταυλισμό.

 
Γυναίκες και άντρες του καταυλισμού αφηγούνται στην κάμερα πώς ζουν κυνηγημένοι εδώ και μια εικοσαετία από τη μια περιοχή του Ασπροπύργου στην άλλη. Η τελευταία εκδίωξή τους έγινε στις αρχές Αυγούστου, όταν η δημοτική αστυνομία του δήμου μαζί με μπουλντόζες ισοπέδωσαν τον καταυλισμό τους στη θέση Ψάρι.

 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε και το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ασπροπύργου όπου φοιτούν αποκλειστικά παιδιά Τσιγγάνων και συνομίλησε με τους μαθητές αλλά και με τον διευθυντή του Αλέξη Κουτρουβέλη ο οποίος μαζί με άλλους τρεις νεαρούς δασκάλους προσπαθεί εδώ και έναν χρόνο να μάθει γράμματα στα παιδιά των Ρομά.


Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε