Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο εραστής σκότωσε τα παιδιά της – Η συγκλονιστική ιστορία της Στέλλας

Ο εραστής σκότωσε τα παιδιά της – Η συγκλονιστική ιστορία της Στέλλας

Το 1997 η ιστορία της 44χρονης Στέλλας συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο νεαρός εραστής της τραυμάτισε την ίδια, σκότωσε τα δυο της παιδιά και στην συνέχεια αυτοκτόνησε.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Στις 28 Μαΐου του 1997 η ιστορία της 44χρονης Στέλλας Σπυριδάκη συγκλόνισε το πανελλήνιο. Η ίδια ήταν μία πολύ όμορφη γυναίκα χωρισμένη και διατηρούσε σχέση με τον 30χρονο έμπορο Δημήτρη Κίτσο. Η σχέση από ένα διάστημα και μετά είχε προβλήματα. Οι σκηνές ζηλοτυπίας έκαναν την κατάσταση αφόρητη και ανάγκασαν τη Στέλλα να πει τέλος. Εκείνη την ημέρα ο Δημήτρης της ζήτησε να τη δει κι η Στέλλα του αρνήθηκε. Εκείνος θόλωσε και το βράδυ πήγε σπίτι της αποφασισμένος να σκορπίσει το θάνατο. “Στέλλα η σχέση αυτή θα τελειώσει μόνο με τον θάνατο”, είπε και το εννοούσε αφού την πέταξε από το μπαλκόνι του 2ου ορόφου και την πυροβόλησε καθώς έπεφτε. Στη συνέχεια σκότωσε τα παιδιά της και έπειτα τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Η Στέλλα έζησε κι έμαθε στο νοσοκομείο «Eρυθρός Σταυρός» ότι έχασε τα παιδιά της, λίγο πριν κηδευτούν στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Πού βρίσκεται η Στέλλα 13 χρόνια μετά και τι την έκανε να γίνει η αδελφή Ιωάννα;

Στη φωτογραφία (Down Town 2004): πάνω αριστερά βρίσκεται ο δράστης και αυτόχειρας Δημήτρης  Κίτσος, πάνω δεξιά η κόρη της Στέλλας, Ιωάννα Σπυριδάκη, κάτω αριστερά ο γιος της Στέλλας, Λευτέρης και κάτω δεξιά η Στέλλα Σπυριδάκη που επέζησε.

Οι σκέψεις της Στέλλας Σπυριδάκη και η ζωή της 13 χρόνια μετά

Οι τρόποι που αντιμετωπίζει κάθε άνθρωπος ένα συγκλονιστικό γεγονός που τυχαίνει στη ζωή του, ποικίλουν. Πολλοί άνθρωποι από όλους αυτούς που βρίσκονται σε μοναστήρι, δεν είναι μόνο επειδή θέλησαν να αφιερώσουν την ψυχή τους στον Θεό αλλά κι επειδή ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή τους μέσα σε μια μέρα. Η λύτρωση κατά την άποψή τους έρχεται μέσα από τον Θεό.

Η αδελφή Ιωάννα πια, μετά το μοναστήρι του Οσίου Μελετίου στην Οινόη, συνεχίζει να κρατάει το βιβλίο της ζωής της, σταθερό στη νέα σελίδα που γύρισε, μέσα από τη μονή της Αγίας Αικατερίνης στη Σαλαμίνα, όπου την εντοπίσαμε. Η αδελφή Ιωάννα για να μπορέσει να κρατηθεί δυνατή μετά από αυτό έπρεπε να νιώθει ότι είναι στο δρόμο του Θεού. Δικός της άνθρωπος περιγράφει πως η ίδια πιστεύει πως κάποιος με αυτή την ιστορία αν δεν ακολουθούσε το δρόμο του Θεού, θα τρελαινόταν. H Στέλλα για να πάρει αυτό τον δρόμο και να γίνει μοναχή, έδωσε κάποιους όρκους που δεν της επιτρέπουν να μιλάει για το παρελθόν. Έχει γυρίσει σελίδα στη ζωή της αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα παιδιά της δεν είναι μέσα στην ψυχή της. Το όνομά της σε Ιωάννα το άλλαξε επειδή αυτό ήταν το όνομα της κόρης της που όταν την έχασε ήταν 22 χρονών. Η Ιωάννα ήταν αρραβωνιασμένη κι ετοιμαζόταν να παντρευτεί. Ο Λευτέρης, ο γιος της ήταν 18 χρονών.

Οι μαρτυρίες των κοντινών της ανθρώπων

Η συγκλονιστική αυτή ιστορία δεν μπορούσε να αφήσει τους κοντίνους της ανθρώπους ανεπηρέαστους. Η κυρία Σοφία είναι φίλη της αδελφής Ιωάννας και μίλησε στο TLIFE για εκείνη: ” Έχει περάσει πάρα πολύς χρόνος από τότε. Την γνωρίζω προσωπικά. Η κυρία αυτή έχει τώρα μονάσει και προσπαθεί να βρει την γαλήνη της και πιστεύω ότι τα έχει καταφέρει. Πρόσφατα την είδα πριν από λίγους μήνες πήγα και την επισκέφθηκα και είναι καλά εκεί που είναι. Προσπαθεί να το ξεχάσει. Ήταν πολύ τραγικό. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μία μάνα σιαμαία με τα παιδιά της, μία πανέμορφη γυναίκα που όταν περνούσε δεν υπήρχε μάτι να μην γυρίσει να την κοιτάξει αλλά γενικά ήταν πολύ καλή και σαν εργοδότρια, γιατί ήταν εργοδότριά μου και γενικά δεν έχω να πω τίποτα κακό για εκείνη. Ήταν ένα γεγονός που συνέβη στην ζωή της και θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε. Δεν είχα καταλάβει τίποτα, ήταν κεραυνός εν αιθρία. Φαινόταν μια χαρά μαζί του. Είχε άλλα προβλήματα προσωπικά που δεν αφορούσαν τον σύντροφό της, είχε περάσει μεγάλες στεναχώριες τις οποίες με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια τις αντιμετώπισε μόνη της με τα παιδιά της. Αλλά ήρθε αυτό το γεγονός. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι κακό και για αυτόν τον άνθρωπο γιατί συγχωρέθηκε, γιατί μπορεί να είχε κι αυτός κάποια δίκια. Ήταν ένας νέος άνθρωπος τρελάθηκε, ερωτεύτηκε τι να πω; Είχε περισσότερες απαιτήσεις από εκείνη, ήθελε κάτι άλλο από αυτήν το οποίο δεν μπορούσε να του το παρέχει κι έτσι ήρθε το κακό. Την ήθελε δικιά του. Εκείνη ήθελε να χωρίσουνε γιατί τελείωσε η σχέση, γιατί τα παιδιά της προφανώς δεν θέλανε την σχέση αυτή. Είναι όλα γνωστά. Η γυναίκα αυτή ήταν ένας πολύ καταπληκτικός άνθρωπος. Αφοσιωμένη στo Θεό. Δεν μπορεί να ξεχάσει με τίποτα αυτό που έγινε μέχρι να κλείσει τα μάτια της. Δεν ξεχνιέται, ο σκοπός της είναι, γι’αυτό άλλωστε έγινε μοναχή, να μπορέσει να πάει κοντά στα παιδιά της. Ήταν κι από πριν άτομο της εκκλησίας. Τον πνευματικό που έχει τώρα τον είχε από πολλά χρόνια πριν γίνει το γεγονός δηλαδή η γυναίκα ήταν της εκκλησίας δεν ήταν καμιά τυχαία. Πίστευε και πιστεύει στον Χριστό. Πιστεύει ότι αν κάνει καλές πράξεις και μείνει κοντά στον Θεό κάποια μέρα θα δει τα παιδιά της. Αυτός είναι ο σκοπός της. Δεν της άξιζε όλο αυτό. Με τίποτα.  Η κοπέλα είχε μαγαζί με ρούχα στην γειτονιά μας. Εμένα προσωπικά με έβγαλε από την μιζέρια του σπιτιού μου. Σε ηλικία 23 ετών που είχα ήδη δύο μωρά 4 και 5 χρονών ήρθε μια μέρα στο σπίτι μου με βούτηξε από τα μαλλιά και με πήρε και μου λέει δεν θα ζυμώνεις και δεν θα φτιάχνεις πίτες μόνο σε αυτή τη ζωή. Θα έρθεις και θα δουλέψεις στο μαγαζί μου. Με πήρε και με έβγαλε από την μιζέρια μου. Ήταν υπέρμετρα δυναμική και κούκλα.”

H κυρία Μ. η οποία εργάζεται αρκετά κοντά στο μαγαζί που διατηρούσε η αδελφή Ιωάννα, περιγράφει: “Δεν ξέρω πολλά πράγματα. Το ακούσαμε την επόμενη μέρα. Δεν την γνώριζα καθόλου παρ’όλο που είχε μαγαζί εδώ κοντά. Εργαζόμουν και δεν είχα πολλές επαφές. Οι γείτονες φοβούνται να μιλήσουν κι ας έχουν περάσει 13 χρόνια από τότε. Λένε ότι δεν την ήξεραν ενώ διέθετε κατάστημα ρούχων στην περιοχή.”

Ο πατέρας των παιδιών, Πέτρος Σπυριδάκης, δεν χαιρέτισε ποτέ τα παιδιά του αφού είχε φύγει για Αμερική, αφήνοντας πίσω επιταγές και χρέη και νομίζοντας πως αν ερχόταν για την κηδεία θα γινόταν και η σύλληψή του από τις Αρχές.

Η αφορμή για επεισόδιο γνωστής σειράς

Η ματωμένη ιστορία της Στέλλας Σπυριδάκη έγινε επεισόδιο στην 10η εντολή με τον τίτλο ”Σε στενό οικογενειακό κύκλο”. Προβλήθηκε 22 Φεβρουαρίου 2005 με κάποιες σημαντικές παραλλαγές. Η ίδια έχει πληροφορηθεί το γεγονός και είναι κάτι που δεν βρίσκει πως έχει νόημα. Δεν κάνει καλό και στις ψυχές των συγγενών των παιδιών της, που το έχουν παρακολουθήσει.

Δες εδώ σκηνές από το επεισόδιο

Ρεπορτάζ: Εβίτα Τσιλοχρήστου, Καλλιόπη Γεωργοπούλου

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε