Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο κριτής του “Master Chef” εξομολογείται: “Η μαγειρική είναι μικρόβιο!”

Ο Λευτέρης Λαζάρου μιλά για τα πρώτα του βήματα κοντά στο πατέρα του, την αγάπη του για τη μαγειρική και την εκδίκηση που πήρε από τον… πατσά.

Ο Λευτέρης Λαζάρου που βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του “Master Chef”μιλά για τα πρώτα βήματα της καριέρας του, τη μαγειρική και την πεσκανδρίτσα. 
 

Ο γνωστός chef  γεννήθηκε στον Πειραιά και είναι ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Βαρούλκο”. Είναι γιος καραβομάγειρα και έκανε δίπλα στον πατέρα του τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες των καραβιών. Δεν διαθέτει βαρυσήμαντα χαρτιά από γκλαμουράτες σχολές μαγειρικής, δεν έχει σνομπ ύφος σαν κάποιους συνεδέλφους του, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους chef στην Ελλάδα.
 
Η γεύση είναι μνήμη, καταγραφή που συνδέεται με βίωμα και επομένως την κουβαλάς”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο “Thema People”. Από μικρός βρέθηκε στο πλευρό του πατέρα του και τον βοηθούσε στη μαγειρική. Μαζί του αγάπησε τη θάλασσα, τα ταξίδια και τις εκλεκτές γεύσεις. Από νεαρή ηλικία ταξίδευε, γνωρίζοντας γεύσεις από διάφορες κουζίνες του κόσμου. “Όσο κι αν σήμερα ακούγεται απίστευτο, ο πατέρας μου ήταν μάγειρας στα πλοία και έμαθα από εκείνον μαγειρική το χειμώνα, όταν βρισκόταν στο σπίτι”, σημειώνει.
 
Παράλληλα, προσθέτει ότι από μικρός είχε μπει για τα καλά στην νοοτροπία της μαγειρικής. “Το τι σαλιγκάρι έχω πλύνει για τον πατέρα μου δεν λέγεται. Αλλά και πατσά. Οι φίλοι του ήθελαν πατσά από τα χέρια του. Η γεύση και η μυρωδιά του με κηνυγούν ακόμη”, λέει και τονίζει: “Τον πατσά εγώ τον εκδικήθηκα. Κάποια στιγμή τον σέρβιρα στο “Βαρούλκο” σε κολονάτο ποτήρι του Martini”.
 
Όσον αφορά την αγάπη του για τη μαγειρική, ο ίδιος εξομολογείται: “Η μαγειρική είναι μικρόβιο. Αν υπάρχει μέσα σου κάποια στιγμή θα σε βρει. Κάποιοι εγκαταλείπουν κάθε δραστηριότητά τους για να γίνουν σεφ στα 55 τους”.

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε