Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο σύντροφός σου αντιμετωπίζει προβλήματα στύσης; Υπάρχει λύση…

O Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Κωνσταντίνος Ρόκκας γράφει για ένα πρόβλημα που απασχολεί -δυστυχώς- τον σύγχρονο άντρα και κατά συνέπεια τη γυναίκα…

O Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Κωνσταντίνος Ρόκκας (Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας) γράφει για ένα πρόβλημα που απασχολεί -δυστυχώς- τον σύγχρονο άντρα και κατά συνέπεια τη γυναίκα…

H στυτική δυσλειτουργία είναι μια διαταραχή που εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα και επηρρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και τη σχέση πολλών ζευγαριών.

Ως στυτική δυσλειτουργία ορίζεται η μόνιμη ή παροδική ανικανότητα για επίτευξη ή/και διατήρηση πεϊκής στύσης ικανής για την εκτέλεση της σεξουαλικής πράξης.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μπορούν να ταξινομηθούν σε οργανικά, ψυχογενή και μεικτά.

-Τα ψυχογενή, τα οποία και υπερτερούν στις μικρότερες ηλικίες, οφείλονται σε πολύ συχνές στην εποχή μας καταστάσεις όπως η κατάθλιψη, το στρες, το άγχος της πρώτης φοράς σε νέα άτομα κ.α.

Η ίδια η καθημερινή ζωή μας καθηλώνει μέσα από το πρέπει και τη συνεχή διεκδίκηση ενός ρόλου που επάνω στο σεξ θα βγάλει υπερένταση, εκνευρισμό και δεν μας αφήνει να χαλαρώσουμε και να χαρούμε τη σεξουαλική επαφή.

Ο αγχώδης και βιαστικός άνδρας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χάσει χωρίς λόγο και αιτία τη στήση του. Όταν το μυαλό του είναι γεμάτο από χιλιάδες σκέψεις μέσα στο ερωτικό παιχνίδι, η ερωτική του διάθεση αδειάζει μένοντας μηχανικά κάτω από την υποχρέωσή του να κάνει έρωτα, παρά από την ανάγκη του “θέλω να κάνω έρωτα”.

Πολλοί άνδρες χαρακτηριστικά αναρωτιούνται ότι ενώ το βράδυ έχουν ερωτική διάθεση, ξαφνικά κάτω από μια σκέψη, αλλά και από την κούραση της μέρας μπορεί αυτή να φύγει, δημιουργώντας το άγχος του να συνεχίσουν μια ερωτική επαφή χωρίς να την νιώθουν.

Ακόμη δε και από το φόβο να μην αρνηθούν το ερωτικό κάλεσμα της συντρόφου, οδηγούνται μηχανικά στο ερωτικό κρεβάτι, όπου είναι πιθανόν να μην λειτουργήσουν χάνοντας ξαφνικά τη στύση τους.

Τα οργανικά αίτια διακρίνονται σε:
-Αγγειακά (ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, υπερλιπιδαιμία και καρδιαγγειακή νόσο) που οφείλονται σε παθήσεις πολύ συχνές πλέον στην εποχή μας.
Μελέτες έχουν δείξει ότι ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία αγγειακού τύπου εμφανίζουν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάζουν στεφανιαία νόσο.
Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ασθενείς με στυτική διαταραχή, χωρίς ιστορικό στεφανιαίας νόσου, όταν υποβλήθηκαν σε καρδιολογικό έλεγχο το 20% περίπου παρουσίαζε βλάβες στα στεφανιαία αγγεία χωρίς να το γνωρίζει.

-Νευρογενή (ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Parkinson, εγκεφαλικό επεισόδιο, χειρουργική της πυέλου όπως ριζική προστατεκτομή, ριζική κυστεκτομή κ.α).

-Ορμονικά (ασθενείς με υπογοναδισμό, υπό και υπερθυρεοειδισμό).

-Ανατομικά (συγγενείς και επίκτητες γωνιώσεις του πέους).

-Οφειλόμενα σε φάρμακα και ουσίες (αντιυπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αντιανδρογόνα, καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες).

Διάβασε τις λύσεις και τις θεραπείες στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε