Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο θεσμός των όσκαρ και στο διαδίκτυο!

Ο θεσμός των όσκαρ και στο διαδίκτυο!

Μία διαφορετική τελετή βραβείων με έντονο το ελληνικό στοιχείο, στην Νέα Υόρκη!

Τα Webby Awards βραβεύουν κάθε χρόνο τα καλύτερα website, τις καλύτερες online σειρές, βίντεο και γενικά ότι αφορά το ίντερνετ. Η θεσμός υπάρχει από το 1996 και κάθε χρόνο έχει πάνω από 10.000 συμμετοχές από 50 αμερικάνικες πολιτείες και 60 χώρες από όλον τον κόσμο.

Φέτος, η 14η κατά σειρά απονομή ανέδειξε και Έλληνες νικητές και πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Ο Ζακ Γαλυφιανάκης κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο πολιτικό blog και η Αριάννα Χάφιγκτον που απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο κωμικό site, το οποίο είναι το huffingtonpost.com.

Ανάμεσα στους νικητές της βραδιάς ήταν η Lisa Kudrow, γνωστή από τα “Φιλαράκια”, για την ερμηνεία της στη σειρά “Web Therapy”, η Isabella Rosselini για την σειρά “Green Porno”, o Jim Carrey για το καλύτερο site επώνυμου και ο Brad Pitt  με την ακτιβιστική σελίδα “Make it Right”.

Άλλες κατηγορίες που βραβεύτηκαν είναι το “The Muppets” ως καλύτερο βίντεο, το Twitter ως καλύτερο site κοινωνικής δικτύωσης, η NASA ως το καλύτερο κυβερνητικό site και ο ένας από τους εφευρέτες του διαδικτύου Vinton Cerf για την συνολική του προσφορά.

Βασικός κανόνας της απονομής των βραβείων είναι οι ομιλίες των βραβευθέντων να μην ξεπερνούν τις 5 λέξεις:

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε