Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Oδηγός επιβίωσης για την παιδική χαρά!

Oδηγός επιβίωσης για την παιδική χαρά!

Για να μην πέσει, μην χτυπήσει, μην το σπρώξουν τα άλλα παιδιά…

Στην παιδική χαρά, από την αγωνία του να παίξει το μικρό σου, είναι πολύ εύκολο και καθόλου σπάνιο φαινόμενο το να τραυματιστεί. Η ψυχολόγος Ιφιγένεια Λαμπροπούλου σου δίνει συμβουλές ώστε να προφυλάξεις και να προστατέψεις το παιδί σου από τους σοβαρούς τραυματισμούς στις κούνιες!

Παιδική χαρά! Χαρά για το παιδί σου… άγχος για σένα. «Θα πέσει!», «θα χτυπήσει!», «θα το σπρώξουν!»…ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

 

Ναι, ομολογώ ότι όταν μου το έλεγαν γονείς χρόνια πριν, μου φαινόταν υπερβολικό όλο αυτό, αλλά τελικά τώρα πια τους καταλαβαίνω, τους νιώθω!

 

Όταν πας το μικρό σου στην παιδική χαρά, όσο κι αν γνωρίζεις τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το παιδάκι σου, είσαι στην πρίζα μήπως και χτυπήσει. Παρόλα αυτά, οι δύο πιο συχνές αιτίες τραυματισμού ενός παιδιού είναι οι κακοσυντηρημένες παιδικές χαρές και η παιδική συμπεριφορά κατά την ώρα του παιχνιδιού.

 

Τι μπορεί να κάνεις εσύ ο γονιός…

 

– Απόφυγε παιδικές χαρές που έχουν τσιμέντο, πλακόστρωτα, ή χοντρά χαλίκια στο έδαφος. Προτίμησε αυτές που έχουν ειδικό λάστιχο ή χώμα ή γρασίδι. Επίσης απόφυγε επιφάνειες που είναι σιδερένιες, σκουριασμένες ή και ξύλινες. Οι πλαστικές επιφάνειες είναι προτιμότερες.

 

– Βοήθησε το παιδί σου να πάει σε δραστηριότητες που είναι την ηλικίας του…π.χ. εάν είναι 3 χρονών, μην το αφήσεις να προσπαθήσει να ανέβει στη ρόδα εν κινήσει, ούτε να πάει στις κούνιες για τα μεγάλα παιδιά που είναι χωρίς ασφάλεια.

 

Μάθε περισσότερα στο TLIFE

Lifestyle Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε